Veteranfolket mødes til træf ved Knaberfesten

For tredje år i træk holder Aalestrup Classic Bil & MC Club veterrantræf i forbindelse med Knaberfesten. (Arkivfoto)

KNABERFEST: Den lokale forening for ejere af veterankøretøjer, Aalestrup Classic Bil- og MC Klub, holder deres årlige veterantræf i forbindelse med Knaberfesten.

Det er Pinsedag, søndag, 19. maj veteranfolket sætter hinanden stævne på pladsen bag Aalestrup Idrætscenter.

Veterantræffet er for alle køretøjer, lige fra knallerter og til lastbiler, de skal blot være mindst 25 år gamle.

Det er tredje gang, Aalestrup Classic Bil- & MC Klub holder træf i forbindelse med Knaberfesten.

Klubben startede med at holde Aalestrup Classic-Træf helt tilbage i 2006.

De første år var det ved klubhuset på Vandværksvej, men pladsen blev hurtigt for trang, og træffet blev flyttet ud på pladsen ved virksomheden Leoka A/S i Borgergade.

Knaberfesten kunne godt bruge noget mere til programmet om søndagen, og Aalestrup Classic havde behov for mere plads til træffet, så i 2022 blev det flyttet ud til festpladsen ved hallen.

– Det er en win-win, kan man sige. Der er måske lidt tamt om søndagen til Knaberfesten, og vi kan levere en masse at kigge på det meste af dagen. Vi får som klub mere plads og flere tilskuere, fortæller foreningens formand Henrik Bygholm.

Et uvildigt dommerpanel, bestående af mænd, kvinder, unge og lidt ældre, udpeger den “bedste” knallert, motorcykel, bil og lastbil og kl. 14 kåres vinderne.

Hvad ”bedst” dækker over, er op til den enkelte dommer. Det kan være den flotteste, mest originale, sjoveste eller hvad dommerne nu syntes er bedst i hver kategori.

Træffet er gratis for både udstillere og tilskuere, og er det, man kalder et åbent træf. Det vil sige, at udstillerne ikke behøver at være medlem af Aalestrup Classic for at deltage.

– Vi håber at vejret er med os. Der plejer at komme omkring 150 veterankøretøjer, men vejret er naturligvis altafgørende sådan en dag, siger Henrik Bygholm, som venter mange besøgende tilskuere, der vil se køretøjer fra den gang, der var krom i lange baner, og rigtige “herremotorer” i køretøjerne.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!