En festlig søndag vil slutte årets Knaberfest

Igen i år vil Hobro Garden gå i front for det store optog med Knaberregenter, flotte pyntede vogne og meget mere.

Til Kongebal med det populære “Morten Bech Band”

AALESTRUP: Søndag, 19. maj gennemføres det populære Knaberfestoptog i Aalestrups gader med Knaberkonger og -dronninger, Knaberpiger og prinser, der kører på gamle cykler udlånt af Danmarks Cykelmuseum.

I år er det igen Hobro Garden, der går i spidsen for optoget. Sidste år var det planlagt, at det skulle være Skivegarden, som så mange gange tidligere, men få dage inden optoget skulle afvikles, meldte garden fra. Så gode råd var dyre, men heldigvis havde Hobro Garden et ”hul i kalenderen”, så det blev hurtigt arrangeret, at de mødte op.

Det gjorde Hobro Garden så flot, at den igen er blevet kontaktet for at sørge for den musikalske front i optoget.

Hobro Garden er en selvstændig garde, der samarbejder med Mariagerfjord Kulturskole. Orkesteret tager ud til byfester, receptioner, jubilæer, kirkekoncerter og mange andre arrangementer. Medlemmerne er aldersmæssigt fra syv til 22 år.

Ruten på optoget i Aalestrup er fra Plejecenter Aaglimt ad Hvamvej, Aagade, Torvet, Vestergade og Skolevænget med afslutning på pladsen ved Aalestrup Idrætscenter.

Royalt tema
I de senere år har Knaberkomitéen udtænkt et tema for optoget.

I år er det ”Regenter gennem 1000 år” og der er jo mange at tage af, så det bliver sikkert et farverigt og underholdende optog, der søndag udgår fra Plejecenter Aaglimt lige efter middag og gennem byen til Aalestrup Idrætscenter.

Traditionen har i mange år været, at det er Gedehyrderne fra Gedsted og Kringlevrideren fra Ulbjerg, der er de hårde, men retfærdige dommere, som udvælger de tre vindere af årets optog.

Eftermiddagen byder på kåring af et nyt Knaberpar.

Det er altid spændende når konferencier Per Bisgaard trækker det lidt ud med at røbe navnene på det kommende Knaberpar.

Når alle formaliteter er overstået og det nye regentpar er blevet lykønsket fra alle sider, er man klar til det store Knaberbal i teltet på festpladsen.

Fest i teltet
Som traditionen byder, går Knaberregenterne gennem de seneste 10 år, med det nykårede Knaberpar i spidsen, i samlet trop ind i teltet.

Her er der dækket op til fest, og alle gæster tager imod nye og tidligere regenter.

Aftenens musikalske underholdning er i år lagt i hænderne på orkesteret ”Morten Bech Band”, som for første gang er med til Knaberfesten i Aalestrup.

Morten Bech har i mere end 25 år underholdt et utal af gæster og spillet semiprofessionelt i det meste af landet til alle former for fester i flere konstellationer. Han har derfor meget erfaring og professionalisme med i rygsækken,og det kan tydeligt høres og ses, når han optræder. Til Knaberfesten i Aalestrup medbringer han Bjarke, som er bandets guitarist, og som flydende spiller de fleste strengeinstrumenter.

Sangerinden Louise er tredje part af trioen. Louise har sunget i flere sammenhænge gennem årene, i forskellige bands og i musicals.

Hun har vundet sangkonkurrencer og bl. a. optrådt sammen med Nephew til livekoncert.

Der er lagt op til en flot fest med nyt regentpar, tidligere regenter, hjælpere og alle, der har lyst til en aften med god musik, stemning og god mad, som i år bliver leveret fra spisestedet ”Den gamle Foderstof” i Gedsted”.

Og dagen derpå, tidligt mandag morgen, må Knaberkomitéen og de frivillige igen møde op. Efter nogle timers oprydning og rengøring skal pladsen stå klar til andre aktiviteter. Og det sidste programpunkt, krocketstævne, skal afvikles på stadion.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!