Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

Et imponerende syn da de mange veteranbiler trillede forbi på Vesthimmerlands veje.

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.
Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil & MC Klub sig over hele Vesthimmerland, da størstedelen af Jylland fejrede foreningens første 20 år. 

Det begyndte med biler og motorcykler i 2002.
Til klubbens 10 års jubilæum i 2012, blev der udvidet med en knallertafdeling, der igen i 2019 blev udvidet med de franske forhjulstrukne VeloSolex knallerter. 

I dag er der 500 medlemmer i veteranklubben fra Skagen i nord til Fredericia i syd.
Over 200 var med søndag 3. juli for at fejre jubilæet med en hygge- og parade-tur fra Aalestrup og Aars til Løgstør og festkage-buffet. 

Trods en lidt dyster vejrudsigt, kom alle frem uden at blive våde. Der var faktisk et helt fantastisk vejr med masser af sol og ikke meget vind til de glade veteraner.

– Når vejret er som i dag, skyldes det god planlægning. Når det regner, er det bare uheld, griner formanden for klubben, Henrik Bygholm fra Aalestrup.

Formanden kunne kun være tilfreds med jubilæet. Høj sol, veterankøretøjer så langt øjet rakte og glade og forventningsfulde medlemmer og masser af god kage.

– Det er svært at bevare pessimismen sådan en dag. En hel dag omgivet af gamle køretøjer og glade og feststemte mennesker, hvad mere kan man ønske sig?, spørger Henrik Bygholm retorisk.

Han søger nok svaret: “Ingenting”. 

Som medstifter af Aalestrup Classic og formand i alle 20 år blev han også fejret på dagen. 
To af klubbens medlemmer havde også lavet en glad Classic sang, der naturligvis blev sunget af de over 200 fremmødte medlemmer.

I opladeren
Og hvorfor så være med i en veteranklub?

– Man skal opleve det. Det er jo ikke mange, der er gamle mekanikere eller vokset op med køretøjer. For de fleste er det nostalgien. Sådan er det for mig selv. Hvis vi f.eks. tager en Yamaha fire-gears knallert, havde jeg sådan en, da jeg blev 16. De fleste medlemmer har en bil, som de kan huske og forbinder noget særligt til. Måske den bil forældrene havde, den de selv havde som ung eller den de drømte om og først har råd til nu, siger Henrik Bygholm, der selv kørte jubilæumsturen på sin VeloSolex.

De gamle knallerter er blevet meget populære over de seneste 10 år. Det er lidt billigere, og så er det først og fremmest sjovt og hyggeligt. 

– Det er ikke unormalt, vi er 50 knallerter ude og køre en onsdag aften. Der er mange, der griner lidt af det, men vi har det så hyggeligt. Det er en helt anden naturoplevelse, du når at se rådyrene, og hvad der er i folks haver. At have en hobby, man bare kan nyde og hygge sig med sammen med andre, det er mindfulness på en anden måde, det er ligesom at være i opladeren for os allesammen, siger Henrik Bygholm.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!