Ullits lukker, Gedsted og Vestrup bliver

Ida Katrine Liltorp Bach er gravid med barn nummer to, og havde valgt Ullits Skole for at give sin 5-årige datter Lærke den bedste trivsel.

Byrådet i Vesthimmerlands Kommune har netop vedtaget lukningen af Ullits, Ranum og Vester Hornum skoler.

Vester Hornum fra 1. august 2023 og Ullits og Ranum fra august 2024 – eller med udgangen af det kommende skoleår.

Dermed står det også klart, at Gedsted og Vestrup skoler ikke bliver lukket, ligesom det fremgik af indstillingen fra Børne-Familieudvalget og Økonomiudvalget til Byrådet.

Omkring 250 elever, forældre og personale fra de berørte skoler var mødt op med bannere til mødet for at vise deres protest mod skolelukningerne.

I en over to timer lang debat var alle politikere enige om mindst en ting – at ingen havde lyst til at lukke skoler.

-Men vi kan ikke fremtrylle 500 børn. Vi har fundet et godt kompromis, og der har været opbakning fra udvalgene hele vejen, sagde næstformand i Børne-Familieudvalget Jeppe Korreborg (K) bl.a. som konklusion på en debat, hvor adskillige politikere udtrykte deres bekymring ved lukningen af de to skoler.

I den endelige afstemning var Lars Rem (NB) og Lise Lotte Lynge Jensen (DD) imod, Lars Andresen (V) undlod at stemme, og øvrige 21 medlemmer af byrådet var for lukningerne.

Kurt Friis Jørgensen (V), Niels Krebs Hansen (K) og Anders Kjær Kristensen (S) var inhabile og deltog dermed ikke i afstemningen.

Fra Ullits Skole var det en skuffet skolebestyrelsesformand, der reagerede på resultatet.

-Jeg er da ked af. Jeg har respekt for politikernes opgave, men jeg er da ked af det, siger Martin Rieks, der nu vil undersøge muligheder for at kæmpe videre for skolens fremtid.

Det vil 28-årige Ida Katrine Liltorp Bach også for hendes datter og til august “barn nummer 75” også.

-Min datter Lærke på 5 har spurgt, hvorfor man vil lukke hendes skole. Vi valgte Ullits Skole, fordi vi gerne ville give vores barn, og snart vores to børn, den bedste trivsel. Det skal jeg så ikke, og det påvirker mig, at vores børn nu får en usikker fremtid, siger Ida Katrine Liltorp Bach.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!