Træt af tyverier fra Testrup Kirke

Graver Sussi Thybo fik sine to stjålne vaser tilbage.

TESTRUP: Det har stået på i et år, og nu er betjeningen ved Testrup Kirke blevet trætte af langfingrede gæster på kirkegården og senest også i kirken.
Tirsdag sent på eftermiddagen blev der fra den ulåste kirke stjålet to vaser og blomster fra alteret, og denne gang blev det meldt til politiet.

-Det er jo ikke fordi, det er dyre ting, men vi syntes, at vi ville melde det nu. Sidste år havde vi også problemer med, at der blev stjålet kunst på kirkegården, og der blev endda gravet et staudebed op. Selvfølgelig har kunsten og blomsterne kostet noget, men når vi meldte det til politiet var det mere fordi, det er træls ikke at kunne have tingene i fred, siger graver Sussi Thybo, som havde udlånt vaserne til kirken.
På overvågningskameraet kan man se en dame forlade kirken med favnen fuld af alterblomster, og det blev slået op på sociale medier, at hvis vaserne kom tilbage, ville Testrup Kirke ikke gøre mere ud af sagen.

Med den advarsel håbede sognepræst Line Karmann Børding, at tyven ville stille vaserne tilbage, og det gjorde hun.

-Vi håbede, det blev delt, og at mange ville se og høre om det, så hun måske ville komme tilbage med det stjålne, og det gjorde hun fredag formiddag. Vaserne stod i en sort pose ved prædikestolen, så hun har heldigvis fået dårlig samvittighed, siger Line Karmann Børding.

Trods efterhånden mange tyverier bliver Testrup Kirke ikke aflåst fremover.

-Kirken er en del af hærvejen, og der kommer mange pilgrimme. Det ville være så ærgerligt, hvis de skulle komme til en låst kirke. Nogen har brug for en andagt, nogen har brug for at tænde et lys, og vi får så mange positive hilsener i vores gæstebog. Det vil vi ikke ødelægge, siger Line Karmann Børding.

Hun og Sussi Thybo håber omtale kan hjælpe med at få stoppet tyverierne.
Nok er de i småtingsafdelingen, når det handler om penge. Langt større er tillidsbruddet og følelsen af forstyrrelse af gravfreden, når der bliver stjålet fra en kirkegård, og følger man bare lidt med i nyhederne, så har man set den type historier igen og igen.
Sognepræsten Line Karmann Børding har selv oplevet det på sin fars grav i Næsborg.

-Jeg havde købt en lille glassommerfugl som blev sat på min fars grav, og den er forsvundet. Det gør ondt, når tilliden sådan bliver brudt. Tillid er jo noget, vi bryster os af i Danmark, men der er desværre rigtig mange, som fortæller, at så er det og det væk fra kirkegården. Forhåbentlig kan vores opråb hjælpe med til, at tyverierne stopper eller i det mindste bliver færre, siger Line Karmann Børding.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!