Stor premiereaften på ”Bastarden” i Bio Aalestrup

Mads Mikkelsen under optagelserne til "Bastarden", der har premiere i Bio Aalestrup torsdag 5. oktober.

Storfilmen ‘Bastarden’ fortæller den sande og brutale historie om en mands indædte kamp for at tæmme den uopdyrkede jyske hede i 1700-tallets Danmark.

Kong Frederik 5’s største ønske er at kolonisere og civilisere den jyske hede.

Den fattige soldat Ludvig Kahlen ankommer i 1755 til den golde Jyske hede med et eneste mål; At følge kongens kald om at opdyrke jorden og derved selv opnå rigdom og ære. Men Kahlen får hurtigt en fjende. Den nådesløse godsejer, Frederik De Schinkel, som er enehersker på egnen, mener, at heden tilhører ham og ikke kongen.

Da De Schinkels fæstebonde stikker af sammen med sin hustru Ann Barbara og søger tilflugt hos Kahlen, sætter godsejeren alt ind for at drive Kahlen væk og samtidig få en grusom hævn. Kahlen bøjer sig ikke, men tager stædigt den ulige kamp op og risikerer nu både sit liv, men også båndet til den lille umage familie, som er opstået omkring ham på heden.

Men jorden er gold, ulve og lovløse hærger landet, og den frygtindgydende godsejer Frederik de Schinkel ønsker ikke at dele heden med nogen. I de Schinkel får Kahlen sig en mægtig modstander, som vil gøre alt for at tvinge ham væk.

Filmen er netop blevet valgt som Danmarks Oscar kandidat.

Bog, film og vin

“Bastarden” er baseret på Ida Jessens anmelderroste historiske bestsellerroman “Kaptajnen og Ann Barbara” fra 2020.

Inden premiereforestillingen, torsdag aften 5. oktober, introducerer Marie Blankenberg Schmidt fra Vesthimmerlands Biblioteker bogen og Foreningen Norden byder på et glas vin, som man må tage med ind og nyde inde i biografen under introduktionen.

Efter forestillingen er man velkommen til at blive og få en snak med hinanden om filmen og med Marie om de bøger hun har fundet om emnet og har valgt at tage med på biblioteksvognen                

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!