Skolebørn i Aalestrup fik motion inden ferien

Børnene i Aalestrup var igang med at dyrke motion allerede inden opvarmningen.

AALESTRUP: Så godt som alle børn i Aalestrup var samlet til Skolernes Motionsdag fredag inden efterårsferien.

Skolen, børnehuset og børnehaven i Aagade deltog i årets nok største motionsdag, hvor næsten 500.000 børn i hele landet var ude og bevæge lemmerne og få pulsen lidt op.
Det er Dansk Skoleidræt, der anslår deltagertallet baseret på 1300 skolers tilmelding.
Når nogle elever så har brug for en smule motivation, er det godt at  skolederen kan give dem det.

– Jeg fik skubbet lidt til nogle 6. klasses drenge om at slå den gamle mand, siger Jesper Poulsen, der løb med og hyggede sig med børnene.

– Det er dejligt at løbe med dem. Man får nogle hyggelige snakke, og de bliver også motiveret af at se de voksne være med. Der var mange, som sagde hej, og jeg skulle også lige have vist en kat og hilse på en hund, siger Jesper Poulsen.

Den hyggelige motionsdag begyndte på stadion i Aalestrup med fælles opvarmning ført an af pigerne i 6. klasse.
De mindste løb runder på banen, de lidt større omkring stadion, og de største tog en rute omkring skolen og stadion.

Motionsdagen var afslutningen på en trivselsuge på Aalestrup Skole, og en god løbetur er trivsel for både den enkelte og alle, mener Jesper Poulsen.

– Man får bevæget sig sammen, og det er med til at “kitte skolen sammen”. Dagen er fællesskab og samvær, og der er smil, latter og glade børn. Vi har jo fokus på kost, motion og bevægelse i Vesthimmerlands Kommune, og et mål om at få motion ind i hverdagen. På motionsdagen kan vi vise børnene glæden ved at bevæge sig og måske hjælpe dem til at få nogle gode vaner, siger Jesper Poulsen, der løb 10 kilometer.

– Vi gamle kommer jo også ud at løbe, og så er det sjovt for børnene, at prøve at slå os, siger han.

I 2023 er håbet, at også Aalestrup Realskole kan deltage, så alle fra 0 til  16 år er samlet til en stor fælles motionsdag.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!