Aalestrup Handel klar til en uhyggelig Halloween

Både børn og voksne er i det kreative hjørne til Halloween i Aalestrup (arkivfoto).

Man kan møde lokal heks og uhyggelige monstre i gaderne

AALESTRUP: Det er en tradition, at forretningerne i Aalestrup arrangerer en festlig og spændende aften i forbindelse med Halloween.

Mange børn og barnlige sjæle ser frem til denne aften, hvor uhyggen er i højsædet. Mange møder op i midtbyen for at se, hvad der nu sker af uhyggelige ting i mørket. I hele byen er der græskarhoveder, som lyser op i mørket. Mange af byens børn har været kreative og har udhulet og udskåret flotte og måske uhyggelige græskar til at pynte i gaderne.
Halloween er en gammel amerikansk tradition som hvert år finder sted 31. oktober, men i år er det fredag, 28. oktober, at arrangementet afvikles i Aalestrup. Så kan børnene blive oppe og være med til alt det festlige og uhyggelige, der sker.
Aktiviteterne, fredag aften, foregår rundt om i hele byen.

I år får Aalestrup igen besøg af et hold uhyggelige væsener. Det er rollespilsgruppen ”Eventyrridderne” der vil indtage byen og få det til at gyse i selv den mest hærdede. I virkeligheden er det nogle rare unge mennesker, der kan lide at spille uhyggelige roller. Men mon ikke de kan være lidt skræmmende, hvis man møder dem i de mørke gader.
Ud over de uhyggelige personer vil ”Eventyrridderne”  lave et flot ildshow, som bliver afviklet på Torvet foran Knaberscenen.

Børnene kan også, ligesom tidligere år, deltage i en spændende konkurrence, hvor man kan vinde fine præmier. Præmie er der også til den mest sjove eller uhyggeligt udklædte person, som den lokale heks vil finde.  Den lokale heks har dog hvert år et stort hovedbrud med at finde vinderen, for rigtig mange børn møder op i kreative Halloween kostumer og maskeringer, så i år har hun bestemt, at alle skal have mulighed for at vinde. Så det sker med lodtrækning mellem de udklædte.

Det er som tidligere Store Torv i Aalestrup, der er omdrejningspunkt for de mange aktiviteter denne aften. Galleri Aalestrup er også stærkt involveret i løjerne.

Indenfor i galleriet kan man købe varm kaffe med nogle ”ækle” kager til. Udenfor vil Poul Spanggaard tilberede en suppe i sin sorte gryde, måske bliver det ”Blodsuppe med hvide orme” som helt sikkert vil smage rigtig godt, trods navnet, og der er mad til alle, som har lyst til et måltid, hvis man tør.

På torvet kan man også møde spejderne, der laver noget så fredsommeligt som pandekager over bål. Knaberparret Henning Als og Sille Kragelund Martinussen møder op med Knaberpølsevognen, og kommer med overraskelser.

Et nyt tiltag
I år er aktiviteterne udvidet med et nyt tiltag.
På Aalestrup Bibliotek bliver der også uhygge. Medarbejderne har lavet en spændende ”Spøgelsestunnel”, hvor man skal fange de små gemmesyge spøgelser.

– Vi har fået lavet en virkelig flot spøgelsestunnel, som vi glæder os til at vise frem. Vi håber, at se en masse seje, glade og måske endda uhyggelige børn, denne aften, siger bibliotekar Nicole Knøs Christensen, der er en af ”bagkvinderne” bag bibliotekets Halloween-aktiviteter. Spøgelsestunnelen er især for børn i alderen syv til 12 år, men både ældre og yngre i selskab med målgruppen kan også deltage.
Så det er bare med at møde op til en festlig og uhyggelig aften i Aalestrup på fredag, 28. oktober, hvis man altså tør!

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!