Park og Vej: Vejene bliver som brun sæbe

Der er 14 sneplove ude på vejene.

VESTHIMMERLAND: Der er faldet op til 10 centimeter sne i løbet af natten, og alle trafikanter har nok oplevet det her mandag morgen – det er meget glat derude, og det bliver først bedre om nogle timer. 

Afdelingslederen ved Park og Vej er fuldt ud bevidst om, at trafikforholdene er udfordrende og har været det siden fire-tiden i morges, da der måtte monteres sneplove på saltvognene. 

– Vi startede ved tre tiden i nat med saltning, og troede det ville være nok. Men ved fire tiden stod sneen ned, og sneplovene begyndte at køre fra klokken fem. Der er lagt salt under sneen, så nu skraber vi og håber at få sorte veje inden aften, siger Henrik Grøn. 

Selvom alle større veje er blevet ryddet en gang, og i løbet af formiddagen kommer plovene også på de mindre veje, skal man være opmærksom på, at det fortsat er meget glat.

– Når salten under sneen begynder at virke, bliver blandingen ligesom brun sæbe, og man skal køre forsigtigt, siger Henrik Grøn, der mener, at Park og Vej har gjort deres arbejde, selvom det altså er glat mange steder.

– Det synes vi. Sneen skal jo også komme, inden vi kan fjerne den, Og det tager jo altså en del timer at komme rundt på hele vejnettet, siger Henrik Grøn.

Bedste råd til bilister er at komme ned på 15 kilometer i timen i rundkørsler, for selv med spritnye vinterdæk glider man ved 20 kmt.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!