Vesthimmerlands Kommune: Palliativt afsnit hører til på Farsø Sygehus

Sundhedsudvalgsformand Asger Andersen og borgmester Per Bach Laursen vil kæmpe for, at det palliative afsnit på sygehuset i Farsø bevares.

Men nu er der overvejelser om en flytning til Aalborg

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommune ser med stor alvor på Region Nordjyllands overvejelser om at flytte det udadgående palliationsteam og sengeafsnit for lindrende behandling fra Farsø Sygehus til Aalborg.

Det palliative tilbud på Farsø Sygehus består af et Sengeafsnit for Lindrende Behandling samt et udadgående palliationsteam, der yder uhelbredeligt syge patienter en højt specialiseret støtte, pleje og lindring. Der ydes også en støttefunktion til familien og som en vigtig faglig sparring til kommunens sygepleje, så døende borgere får den bedst mulige pleje og lindring i livets sidste fase.

Derfor ser byrådet i Vesthimmerland sammen med sygeplejens faglige medarbejdere og ledelse med stor alvor på Region Nordjyllands overvejelser om at flytte det udadgående palliationsteam og sengeafsnittet for lindrende behandling til Aalborg fra Farsø Sygehus.

Et planforslag som Regionsrådet aktuelt kan blive præsenteret for med formålet om at skabe effektiviseringer med baggrund i den økonomiske situation som Region Nordjylland befinder sig i. I en effektiviseringsanalyse af palliationsområdet forerslås det at lukke de seks pladser på Farsø Sygehus. Vesthimmerlands Kommune understreger dog, at intet endnu er besluttet.

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V), og formanden for Sundhedsudvalget, Asger Andersen (A), siger samstemmende om de eventuelle planer:
– Vi ser med stor alvor på overvejelserne om at flytte det udadgående palliationsteam og sengeafsnit for lindrende behandling fra Farsø til Aalborg. Det meget tætte og vigtige tværgående samarbejde om komplekse plejeforløb, der i dag er, er meget vanskeligt og ikke mindst unødvendig at erstatte. En flytning af teamet og sengeafsnittet til Aalborg vil derfor medføre et betydeligt kvalitetstab for døende borgere i Vesthimmerlands Kommune og i Himmerland – både fagligt og menneskeligt.

I Vesthimmerlands Kommune var der byrådsmøde torsdag, 21. december. Her var overvejelserne om lukning sat på dagsordenen som et bekymringspunkt.

Del
Vil du læse mere af
Redaktionen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Redaktionen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!