Østhallen: Snart støttekoncert til fordel for Carpe Diem

Den vestjyske gruppe "Tørfisk" med Egon Kirk, Anker Hvid, Tommy Rasmussen og Bent Kirk kommer til Østhallen i Simested 8. februar. Foto: Johan Gadegaard

Sang- og musikgruppen “Tørfisk” underholder

AALESTRUP: Aalestrup-foreningen Carpe Diem arrangerer torsdag, 8. februar en støttekoncert med sang- og musikgruppen “Tørfisk”. Det sker i samarbejde med flere lokale kræfter, og hele overskuddet går til Carpe Diems arbejde.

Koncerten holdes i Østhallen i Simested, der støtter op omkring arrangementet.

– Siden midten af september har Carpe Diem modtaget 82 ansøgninger om støtte til mange forskellige formål. Vi har bl. a. været med til at sende 14 unge på efterskole, siger foreningens stifter og formand, Poul Erik Jensen, Aalestrup.

– Der er givet psykologhjælp, konfirmationshjælp, weekendophold, tøj, sko og en hel række andre ting. 2023 – foreningens 10 års jubilæumsår – har været det hidtil travleste år. I alt har vi behandlet 108 ansøgninger, og vi har uddelt en kvart million kroner, siger Poul Erik Jensen.

Alle, der har fået hjælp har foreningens frivillige ledere været i kontakt med personligt. Det er et princip der holdes fast i. Foreningen vil vide hvem den donerer penge til. Det er af hensyn til alle de som støtter.

Når der uddeles mange penge, skal der også findes nye midler.

Carpe Diem været så heldige, at den populære gruppe “Tørfisk” har lovet at give en støttekoncert til fordel for Carpe Diem.

– Vi håber, at rigtig mange vil købe billetter til denne aften og på denne måde få en god oplevelse og være med til at gøre en forskel for kræftramte og socialt udsatte børn og deres familier, siger Poul Erik Jensen.

Gruppen Tørfisk
”Tørfisk” er en dansk musikgruppe – og efter eget udsagn Danmarks ældste boyband – fra Thyborøn i Vestjylland. Gruppen blev dannet i 1981 og består af Anker Hviid, Bent Kirk, Egon Kirk og Tommy Thiel Rasmussen, som bl. a. er kendt fra samarbejdet med Helge Engelbrecht og ”Neighbours”.

Bent Bro var med til at starte gruppen i 1981 og spillede med indtil sommeren 2023. Fra 1983-1995 var Henning Toft Bro også medlem af gruppen. Han var dog stadig tilknyttet gruppen flere år frem. I 2010 blev han udnævnt til biskop over Aalborg Stift.

Gruppen har fået inspiration hos irsk folkemusik, mens teksterne handler om livet i Vestjylland, og også ofte om, hvordan livet er som fisker. Gruppen har i tidens løb udgivet 20 albums. Af store hits kan nævnes “Tørfisk” og ikke mindst “VLTJ”, som er skrevet af Henning Toft Bro. Nævnes skal også “Når kutteren kom ind”, skrevet af Egon Kirk og “Jeg Kan Ikke Få Armene Ned” og “Lugter Lidt Af Fisk” som er skrevet af den nordjyske musiker Ib Grønbech.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!