Opførte krybbespil i Aalestrup Kirke

Eleverne i 3. klasse på Aalestrup Skole opførte et flot krybbespil i Aalestrup Kirke.

Elever i 3. klasse stod bag verdenspremiere i kirken

AALESTRUP: Kan man egentlig tale om en verdenspremiere, når en fortælling er over 2000 år gammel?

I Aalestrup kan man godt, for der var det ikke mindre end en verdenspremiere, da elever i 3.a på Aalestrup Skole i sidste uge genfortalte juleevangeliet i form af et krybbespil i Aalestrup Kirke.

Sognepræst Niels Peter Sørensen roste eleverne for deres flotte optræden og sammenlignede forestillingen med noget, som man kunne finde på Det Kongelige Teater.

Og eleverne havde virkelig gjort sig stor umage med at øve replikker og sange, godt hjulpet af lærerteamet, som havde lavet manuskript og flotte kostumer.

Mandag formiddag var dagplejere, vuggestue og børnehaver inviteret til at se krybbespillet, og tirsdag kunne tirsdagscaféen nyde det flotte optrin.
Fredag blev krybbespillet vist for resten af Aalestrup Skole.

Men har man overhovedet tid til at øve skuespil – der er jo så meget, man skal nå i skolen i dag?

– Spørger man klassens voksne, er de ikke i tvivl – teater og små skuespil med klassen understøtter både børns personlige udvikling og ikke mindst den faglige udvikling, siger viceskoleleder Brian Svendsen.

Klasselærer Karoline Kjær Jensen fortæller:
– I den tid vi har øvet skuespillet har vi oplevet, at vores børn er vokset med opgaven. Alle kan være med – og alle vil gerne være med. Det gælder også de elever, som til daglig kan have svært ved at læse. Når læsning bliver lagt ind i et skuespil med replikker, går det meget bedre, end hvis man skal sidde med en læsebog.

Teamet fortæller også, at skuespillet har bragt eleverne tættere sammen socialt.

– Og det ligger meget godt i tråd med den pædagogiske retning, som Aalestrup Skole arbejder med, hvor praksisnær undervisning i form af udeskole skal gøre undervisningen mere nærværende og interessant for eleverne, siger Brian Svendsen.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!