Fornem pris til Aalestrup-borger

René Lynge, sammen med hustruen Heidi, tv, modtog Børsens Gazellepris i Musikkens Hus i Aalborg. (Til højre chefredaktør på Dagbladet Børsen, Niels Lunde).

AALESTRUP: René Lynge, som er bosat i Aalestrup, har en virksomhed i Overlade, der har stor succes.

Så stor, at den blev nomineret til Børsens Gazellepris i Nordjylland. Og vandt!
”Lykatec Aps” – tidligere den gamle smedje i Overlade – blev etableret i 2017 og har siden gennemgået en flot udvikling. I 2022 viste regnskabet en bruttofortjeneste på 8,1 mio. kr.
Virksomheden er et anpartsselskab i branchen med fremstilling af plader, ark, rør, slanger samt profiler af plast.

Lykatec producerer primært specialfremstillede fjernvarmerør. Det er en branche, som René Lynge har stor viden om. Hans far grundlagde Lymatex i Ranum i samme branche.
Grunden til, at Lykatec har haft den enorme vækst, skyldes René Lynges indgående branchekendskab og virksomhedens evne til at levere specialopgaver med kort varsel.

Gazellepris
Hvert år kårer dagbladet Børsen “Årets gazeller”. Virksomheder, der har formået at skabe størst vækst af alle årets gazeller – både “Årets gazelle” og “Årets fremstillingsgazelle”. Det er et krav for at vinde i en region, at man som minimum er 10 ansatte i seneste regnskabsår.

– Vi hylder landets hurtigst voksende virksomheder ved den sidste af i alt fire regionale kåringer. Hos Børsen ser vi altid frem til at fejre gazellerne, for de skaber job, vækst og optimisme, og de er med til at sikre fremtiden for dansk erhvervsliv. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på gazellerne og deres succes, lyder det fra dagbladet Børsen.

For kort tid siden var René Lynge, sammen med hustruen Heidi, inviteret til Musikkens Hus i Aalborg for at modtage prisen.

– Det var jo en stor overraskelse, at vi fik en Gazelle, men at vi oveni vandt “fremstillingsgazellen” er jo helt vildt, siger René Lynge.

Ved uddelingen blev der sagt om prisen:
– Fremstillingsvirksomheden kårer vi, fordi de har dygtiggjort og udviklet sig, så de også har mulighed for fremtidig vækst i en sektor, som forventes at vokse markant de kommende år.
De får den også fordi de allerede i dag har eksport til flere lande og en tendens, der ligner , at det fortsætter, og selvfølgelig fordi de er lykkedes med at vokse exceptionelt meget. De har en vækst 687,9 pct.

– At blive Gazelle virksomhed er jo meget stort i sig selv, men at vi som en lille virksomhed vinder “Fremstillingsgazellen 2023” i Nordjylland, er vi utrolig stolte over, siger René Lynge. Det er en stor pris at vinde.

– Det giver én det skulderklap, der gør, at man fortsætter ud af det spor, vi er kommet på, og vil fortsætte med at skabe og udvikle os på et marked, der på mange måder kører med høj hastighed ind i fremtiden

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!