Nyt ildkunstværk indvies på Hvolris

Skulpturlunden på Hvolris danner igen ramme om fantastiske ildformationer, denne gang med indvielse og brænding af en ny skulptur af Helle Bovbjerg. Her er det en "ild-skorsten" af Grethe Westh, som spyer flammer flere meter i vejret. (Foto: Hvolris).

MØLDRUP: Til “Ild i natten” i Hvolris Jernalderlandsby tirsdag, 1. august afsløres en ny skulptur udført af keramikeren Helle Bovbjerg.
Hun har i forsommeren arbejdet og eksperimenteret på Hvolris og fundet inspiration til sin skulptur, der opføres i skulpturlunden.
Her ønsker Helle Bovbjerg, der har taget udgangspunkt i jernalderens ildbukke, at den nye skulptur bliver et nyt sted at samles om ilden.

-Mange bliver draget af ilden, flammerne og varmen. Til “Ild i Natten” hylder vi ildens flammer, den dybe blå himmel på en sensommeraften og stemningen fra ilden, lyset og musikken, siger Vibe Winkles, der i to årtier har været med til Ild i Natten og er med i gruppen bag.
På en cirkelformet plads bliver skulpturen, der er lavet af ler fra området, omsluttet af ildfaste sten og brændes i ilden i natten.
I brændingen vil den stå som en 1,7 meter høj glødende skulptur, og dagen efter ses resultatet af brændingen, når alle mursten tages ned igen. Selve skulpturen afsløres og fejres ved en ceremoni.
Brændingen af skulpturen til “Ild i natten” tilsættes musik af Annemette Juul Pedersen og Elizabeth Bradley på fagot, kontrabas, syngeskåle, rammetrommer og sang. Musikken tager udgangspunkt i et ritual tilpasset ilden, natten og sommeraftenen.
Med gamle danske folkesange, improvisationer og en rituel vandring dannes rammen om brændingen af Helle Bovbjergs skulptur.
I tilgift vil man kunne se fascinerende ildformationer på vandringen i Skulpturlunden.
Netop 1. august vil en fuld supermåne – om skyerne tillader – lyse Skulpturlunden op, og alle gæster opfordres til at tage et tæppe eller klapstol med til at sidde på i løbet af aftenen.

-Vi starter op med at sætte ild i det nye kunstværk, som er det første siden omkring 2005. Så går vi op og ser solnedgangen, inden der bliver tændt ild flere steder i skulpturparken, og der kommer fuldt blus på Helles skulptur, siger Vibe Winkles.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!