Nye stupaer til Vesterbølle

Otte nye stupaer er klar til opsætning på fredstien i Vesterbølle.

VESTERBØLLE: Stupa foreningen i Danmark, som er hjemmehørende i Vesterbølle, har inviteret til Buddha kursus her i juli.
Buddhacentret har besøg af Shangpa Rinpoche, som vil give forklaringer på de vigtige elementer i visualiserings/tantrisk meditation; den opbyggende og fuldendende fase. På tibetansk kaldet Kyerim/Dzogrim. Kurset egner sig til nybegyndere og erfarne, og giver mulighed for at forstå den dybere mening og udvikle visdom.
40 kursusdeltagere laver morgen yoga, står på hovedet og sidder i lotusstilling i 14 dage med det formål at skabe indre og ydre fred, fortæller Claus Hermansen.


Nye stupaer
Claus Hermansen har netop modtaget otte nye stupaer, skulpturer for fred, som skal rejses langs fredsstien i Buddha Parken i Vesterbølle.
I tiden før Buddha var der tradition for at bygge varder i naturen som mærker for rejsende, og disse fungerede også som gravpladser for særlige folk.
Omkring år 300 blev den første stupa opført i BodhGaya i Indien. Denne blev opført af Kong Ashoka, der var dybt inspireret af Buddha Sakyamuni’s livshistorie. Stupaen i BodhGaya er opført ganske nær det præsice sted, hvor Buddha realiserede sin oplysning.
Omkring år 700 førte Guru Rinpotje de buddhistiske belæringer til Tibet, og hermed blev den tibetanske stupa-tradition etableret. Senere spredtes traditionen til Kinas pagoder, Shri Lankas dagoba, Burmas pagada. Lignende bygninger er blevet spredt med Buddhismen i Afghanistan, Mongoliet, Korea, Japan og nu til Europa, USA og Australien.
Formålet er at vise væsners fulde udviklingspotentiale, den oplyste tilstand. Stupaer symboliserer den oplyste Buddhas krop og belæringer. Når man observere en stupa, samles positive indtryk i sindet, og der dannes herved motivation for at arbejde med sit eget potentiale. Stupaer er ligeså ment som en gave til alle væsner, som svar på livets dybere mening. Stupaer er tillige et element, der inviterer til at reflektere, meditere og derved udvikle sig.
Symbolismen refererer samtidig til den buddhistiske opfattelse af universet altså jord, vand, ild, luft og sindets natur.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!