Ny købmand i Gedsted fik en god modtagelse

Borgmester Per Bach Laursen ønskede Gedstedborgerne til lykke med den nye købmandsbutik. Til højre Brian Videbæk fra Dagrofa og købmand Michael Frederiksen.

GEDSTED: Torsdag var en stor dag for borgerne i Gedsted.
Denne dag skulle de tage imod byens nye købmand, Michael Frederiksen, som for få måneder siden overtog lokalerne i ejendommen på Vesterbro, hvor der tidligere, i mange år, har været en Dagli`brugs. Brugsen måtte give op efter nogle hårde år med svigtende indtjening.
Mange af byens borgere og andre honoratiores var mødt op for at være med til at markere den særlige dag for Gedsted, selv om det var en kold formiddag med bidende kulde. En medarbejder kom frem med et rullebord med varm gløgg til de ventende, og det var en kærkommen gestus.
Borgmester Per Bach Laursen var også mødt til denne festdag i Gedsted. Efter en kort velkomst fra Brian Videbæk, som på Dagrofas vegne var mødt op, besteg borgmesteren ”talerstolen”. Han indledte med at sige, at han altid er glad for at være med til at åbne nye forretninger i kommunen, men denne åbning i Gedsted var han særlig glad for at være med til.

– Jeg ved hvor meget det betyder for jer borgere i byen, at I har indkøbsmuligheder, men også et samlingssted, sagde Per Bach Laursen bl. a. I har været plaget af mange udfordringer gennem de seneste par år, men I har kæmpet for at bevare såvel skole som plejehjem, og nu har I igen en dygtig købmand i byen! Tillykke med det.

Købmand Michael Frederiksen bød også velkommen og rettede en tak til borgerne for den flotte modtagelse, som glædede ham meget. Der lød også en tak til medarbejderne og andre hjælpere, som har knoklet i den senere tid for at få butikken klar til åbningen.
Og nu var tiden kommet til at Michael Frederiksen og Per Bach Laursen kunne klippe snoren over og byde indenfor i varmen. Der blev hurtigt fyldt op med kunder i det nyrenoverede butikslokale, og der var rift om de mange åbningstilbud.

Glade borgere
Byens borgere er yderst tilfredse med, at der igen er en købmand i byen. En af dem, der har kæmpet for at bevare faciliteterne i Gedsted, er Norma Andersen og hun siger:

– Det var virkelig en festdag i Gedsted da “Min Købmand” åbnede. Der er en grund til, at mange af byens indbyggere mødte op til åbningen, selv om der var sne og dårligt føre. Dels har vi ventet længe, og dels var der spænding om, hvordan butikken ville være efter en stor renovering.Og sikke en dejlig åben og indbydende butik, det er blevet. Vi blev mødt af et glad personale, der helt sikkert vil bidrage til, at det bliver en god forretning at handle i. Samtidig glæder vi os til, at der bliver liv i byen igen. Den har været “tom”, mørk og temmelig trist. Vi får igen et sted at mødes, hvor vi kan få lidt “sladder”. Helt ærligt, så har vi manglet et sted at få en snak, holde et lille møde, og bare komme hinanden ved.

Det vigtigste er selvfølgelig, at byen ikke vil overleve uden en dagligvarebutik.
I sin tale påpegede borgmester Per Bach Laursen også vigtigheden af at stå sammen i de små samfund. Det har betydning for både skole, plejehjem og butik.

– Nu har vi fået en rigtig flot butik, hvor vi kan købe det vi har brug for. Vi er bare torskedumme, hvis vi ikke handler der. Det er os, der bestemmer, om butikken skal bestå, sagde Norma Andersen.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!