Sidsel fra Aalestrup er til VM i håndbold

Sidsel Strøm nummer tre bagerst fra højre med en del af "familien" til VM 2023.

AALESTRUP: Sidsel Strøm fra Aalestrup er en af de mange vigtige “brikker”, der skal til for at afvikle VM i håndbold i de næste par uger.
Hun har været frivillig for Dansk Håndbold Forbund siden 2015, og det er hendes fjerde slutrunde for seniorspillere.
For eksempel var hun med til at bære medaljerne ind, da Danmarks herrerhold vandt den første guldmedaljer i 2019, men hverken de danske herrers eller damers præstationer nævner hun som højdepunkter for hende selv.

-Det håndboldfaglige er nummer et. Sammenholdet og den familie man bliver under sådan en slutrunde, og hvordan vi rykker sammen i bussen og hjælper hinanden. Det er simpelthen så godt. Under Coronaslutrunden til EM i 2020 var der ikke så mange frivillige, så vi hjalp hinanden på kryds og tværs. Det er højdepunktet hver gang, siger Sidsel Strøm.


Hun er født og opvokset i Aalestrup, hvor hun igen bor.
Rollen som frivillig begyndte i Varde, hvor hun boede og var træner i en håndboldklub og blev spurgt af en forældre, om ikke det var noget for hende at være frivillig.
Siden er det blevet til omkring 10 slutrunder, når juniormesterskaber regnes med.
Sidsel Strøms rolle er at være teamguide for et landshold.
Til VM i år er det for Chile, der trods en afklapsning af rang søndag aften, stadig er glade for at være med til VM og for at være i Danmark.

-Jeg hjælper dem med alt det praktiske. At arrangere kørsel, finde en læge, hvis det er nødvendigt, holde styr på at de er, hvor de skal være til tiden. Der er masser af små og store detaljer, siger Sidsel Strøm.


En ret stor detalje er spillernes trøjer, og her kommer højdepunkt nummer to.

-I 2019 havde jeg Argentinas herrer. De havde fået fodboldtrøjer med, og de ville bare blive revet i stykker i en håndboldkamp. Der løb jeg rundt i København før den første kamp for at få lavet tryk på nogle flere trøjer for at ramme farven så godt som muligt, så de kunne få trøjer af den rigtige kvalitet. Vi sidder også nogle gange og syer en trøje eller bukser for holdene. Uanset hvordan vi kan hjælpe, så gør vi det, fortæller Sidsel Strøm.

Spiller også selv


Hun spiller stadig selv håndbold i Aalestrup Idrætsforening, hvor hun er rykket fra fløjen og ind på stregen. Hun sidder også med i nogle udvalg og er en af kræfterne bag revyerne på Membranen i Aalestrup.

-Vi er der for hinanden til revyen, og det prøver jeg at bringe med både på banen for Aalestrup, og når jeg er med til DHF slutrunder, siger Sidsel Strøm, der ikke kan undgå at holde lidt med de hold, hun er teamguide for, og hun håber Chile kan vinde holdets sidste gruppekamp mod Serbien.


Men til en slutrunde i Danmark kommer der lidt nationalfølelse op i hende, og højdepunkt nummer tre var fra medaljeoverrækkelsen i 2019, da Danmark vandt det første VM siden 1997, og hun bar sølvmedaljerne ind.

-Vi havde trukket lod om, hvem der skulle bære bronze, sølv og guld, og det havde da været lidt sjovere, hvis det havde været guldmedaljerne, men for mig var det slet ikke vigtigt. Det var da stort, at Danmark vandt, men det var bare en sidegevinst. For mig var det vigtigste, at alle os frivillige havde hjulpet hinanden så godt. Det er det stadigvæk. Vi bakker hinanden op og får en lille tæt familie, og det er stadigvæk derfor, det er så fedt at være med som frivillig, siger Sidsel Strøm.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!