Ægtepar i Aalestrup kan fejre jernbryllup

Ellen og Otto Jakobsen kan fejre 70 års bryllupsdag den 10. december.

AALESTRUP: På søndag, 10. december kan Ellen og Otto Jakobsen, Vestergade 41C i Aalestrup fejre Jernbryllup – 70 års bryllupsdag.
Ellen Jakobsen er født i Guldager og Otto Jakobsen er født i Binderup. Begge er vokset op på landet.
Ellen og Otto Jakobsen kendte lidt til hinanden inden de blev kærester, for der var dobbelt svogerskab hvor Ottos søster var gift med Ellens bror. Begge arbejdede i Kgs. Tisted – Otto som karl på en gård, og Ellen som pige i huset på en anden gård.

2. Juledag i 1950 var de begge til bal på Aars Hotel. Herefter blev de kærester. Den gang skulle man cykle til Aars for at komme til bal, og det var vinter. Da de skulle hjem var der glat og Ellen væltede på cyklen, men Otto var klar til at hjælpe hende hjem i sikkerhed. På den måde fik Otto lov til at følge Ellen hjem.
I november 1953 købte de ejendommen Bakkedalsvej 72 i Guldager med ca. 20 tdr. jord. De drev ejendommen sammen, og efterhånden blev der købt mere jord til, så det blev til 64 tdr. land som de drev med køer og grise, og dyrkede jorden til eget brug.
I 1957 fik de datteren Grete og i 1961 sønnen, Hans.
De havde et dejligt naboskab og “opfandt” 12 mandsklubben, hvor der blev hygget med god mad, gode snakke og en enkelt øl – og hvor cigarer og cigaretter blev sendt rundt ved bordet, når alle havde spist.

Generationsskifte
I 1991 skete der et generationsskifte, idet sønnen Hans og hans familie flyttede ud på ejendommen, og Ellen og Otto Jakobsen overtog deres hus Boldrupvej 101 i Simested, hvor de har boet indtil for fire år siden, da de flyttede ind til Aalestrup.
Otto fortsatte med at være aktiv på gården i nogle år. Han tog ud og hjalp til med fordring osv. I denne forbindelse kunne han dyrke sin store interesse for jagt.
Efter parret flyttede til Simested var Ellen Jakobsen aktiv i Simested Menighedsråd gennem 16 år. Hun var kirkeværge og havde rengøringsjob på Simested Skole i nogle år. Otto Jakobsen var sammen med den daværende lokale præst, Herbert Wilson, med til at stå for underholdningen på Simested Skole, når der var fællesspisning i aulaen.
I de første år i Simested havde de også en hest som børnebørnene havde stor glæde af. Der var også høns, ænder og fasaner, der blev ruget ud i garagen i stor stil.
Ellen Jakobsen har også været aktiv i Genbrugsen i Nørager, og efter flytningen til Aalestrup fortsatte hun i Blå Kors Genbrug i Aalestrup. Hun havde ellers sagt fra inden sin 90 års fødselsdag, men er nu tilbage en formiddag om ugen når det kan passe med Ottos helbred. Hun nyder, at komme afsted, for der er både et hyggeligt og dejligt samvær med andre.
Jernbrudeparret er begge rimelig friske og passer sig selv, dog er Otto Jakobsens ben ikke, hvad de har været, men en snak og en smøg kan der altid blive plads til.
Ellen og Otto Jakobsen holder meget af deres familie, specielt børnebørn, og nu oldebørn, er det store hit. Der hygges rigtigt, når de er på besøg. Parret er meget gæstfrie og elsker at få besøg af venner og bekendte. Der er altid kaffe og kage når der er besøg. Der spilles kort og andre spil med dejlige venner, og der går sport i ikke at tabe.
Ellen og Otto Jakobsens store dag fejres med familien.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!