Møldrup klar til at udvide hallen for 13 mio. kroner

Peter "Byg" Christiansen glæder sig til at komme igang med byggeriet ved Møldrup Hallen.

MØLDRUP: Buskene står halvt skjult af sne, der er et slidt trådhegn og absolut ingen mennesker i den fjerne ende af Møldrup Hallen på sådan en råkold fredag eftermiddag.
Det er svært at se, men inden 2024 er omme skal det nærmest øde område være centrum for livet i hallen, når der til foråret bliver taget første spadestik til den udvidelse af hallen, som en lang række frivillige har arbejdet frem mod siden 2018.
En af dem er Peter “Byg” Christiansen, der har siddet med i bestyrelsen for byggeudvalget siden begyndelsen, men husker endnu længere tilbage.

– Det er nok 10 år siden, jeg hørte de første ideer om udvidelsen, fortæller Peter Christiansen i den snart “gamle” kiosk i hallen, som bliver konverteret til lokaler for dagplejen og mødelokale.

Et årti med tanker, ideer, planer, ansøgninger, tilladelser, reviderede planer, nye tilladelser og nye reviderede planer.
Er han ved at være lidt træt?

– Njah, men jeg glæder mig da til at vi kommer igang. Det har taget lang tid, og jeg venter da efter, at vi skal til at grave sidst i februar eller begyndelsen af marts, hvis vejret ellers er til det. Vi har været nødt til at ændre lidt på planerne igen, fordi projektet er blevet dyrere end det, vi budgetterede med, men vi har fundet vores hovedentreprenør og arbejder på løsninger for at få projektet til at hænge sammen, siger Peter “Byg” Christiansen.
Hele projektet stod til at koste 10 mio. kroner i april 2022, og så sent som i juli 2023 var budgettet 13 mio. kroner.

Finde en bundlinje
Men priserne er steget igen, og det er stadig ikke nok.
Derfor bliver der sparet på facadebelægningen, der kommer tagpap i stedet for et ståltag, og i første omgang bliver der kun støbt sokkel til de nye omklædningsrum.
Nødvendige tilpasninger for at få enderne til at mødes, som den mulige hovedentreprenør fortæller det.

– Budgettet rummer jo ikke nok midler til at udføre det, der er tegnet. Så vi laver nogle tilretninger, for at det kan lade sig gøre. Så er det nemmest, at der er en, som har overblikket. Men det fordrer, at vi kan finde en bundlinje, som alle kan leve med, og det forventer jeg da, at vi gør, siger Flemming Nedergaard, ejer af Byggefirmaet Ivan Dalsgaard A/S, der også har interesse i en delvist ny og delvist renoveret hal i Møldrup.
Både han selv, hustruen og parrets fem børn har brugt Møldrup Hallen til badminton, håndbold, fodbold, gymnastik og yoga gennem årene.

– Vi har da også lagt mærke til, at hallen er slidt, og det er så vigtigt, at vi kan tilbyde ordentlige faciliteter. Grundlæggende er der jo mange mennesker i byen, som har været involveret i at indsamle penge, og de vil jo blive skuffede, hvis man bare siger, at det her kan ikke lade sig gøre. De penge – og at kommunen vil doble op – gør, at vi aldrig har haft så stort et beløb at bygge for. Så vi er nødt til at få enderne til at nå sammen, så vi ikke skuffer alle de mennesker, som har samlet penge ind ved byfester, arrangementer, og fra virksomheder og private som vil give et tilskud for at få det her lavet, siger Flemming Nedergaard.

Det muliges kunst
Når byggeriet begynder, er der tale om det muliges kunst, som Peter “Byg” Christiansen ser det.
Men han og resten af bestyrelsen i byggeudvalget håber stadig at kunne få lidt mere med under byggefasen.
For en del har givet tilsagn om at yde et bidrag, men pengene er ikke kommet endnu.

– Der er nok nogen, som vil se, at det rent faktisk bliver til noget, inden de giver penge, og dem håber vi da på endnu. Samtidig er vi så taknemmelige for alle, som har givet store og små beløb. Ungegruppen har f. eks. givet 125.000 kroner fra deres posefester, jagtforeningen har lagt 50.000 kroner og Revlingefesten gav 200.000 kroner sidste år. Største bidrag er fra Viborg Kommune og fonde, men de vigtigste er måske de mindre bidrag fra alle dem i Møldrup og omegn. Folk skal føle et medejerskab af Møldrup Hallen, også derfor vil vi have så mange til at bidrage som muligt. Både med penge og med frivilligt arbejde for det bliver der brug for, inden projektet står færdigt, siger Peter “Byg” Christiansen.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!