Knaberkongen holdt fest for de frivillige

Sanggruppen fra Musik- og Teaterforeningen Membranen optrådte på scenen. Fra venstre: Mette Rold, Janne Worm, Trine Rold, Trine Nielsen, Marianne Damtoft, Karen Eriksen, Sissel Strøm og Poul Hjul Andersen. I baggrunden Tage Asp og Brian Svendsen som akkompagnerede.

AALESTRUP: Da Jørgen Østergaard, Klotrup, blev udråbt til Knaberkonge ved Knaberfesten i maj 2023 var en af målsætningerne i hans regeringsår, at sætte fokus på de mange frivillige, som gør et stort arbejde i mange foreninger i Aalestrup.

– I min egenskab af Knaberkonge 2023, har jeg valgt at have fokus på frivillighed, og i den sammenhæng har jeg besluttet mig for at holde en stor fest i mit kongerige og dermed indfri mit løfte i min tiltrædelsestale, sagde Jørgen Østergaard.

Støtteforeningen for Aalestrup Idrætsforening lovede at hjælpe med at arrangere og planlægge festen.
Og det blev ikke bare ved snakken og den gode tanke.
En invitation blev sendt ud til foreninger i Aalestrup, og godt 300 frivillige, unge som ældre, takkede ja til invitationen og mødte op til festen lørdag aften i Aalestrup Idrætscenter.
Og det blev et brag af en fest.
Bordene var dækket smukt op og et hold af hjælpere i forårsgrønne bluser stod klar til at hjælpe.
En stor bar i den ene ende af hallen havde til formål, at ingen af festdeltagerne skulle tørste.
Præcis kl. 18 var alle mødt og havde fundet deres plads ved bordene med deres respektive foreninger, og Jørgen Østergaard kunne byde velkommen med ordene:

– Velkommen til Frivilligfest. Det glæder mig, at så mange har takket ja til at deltage her i aften. Der er omkring 60 foreninger i mit kongerige og knap 40 foreningerne er repræsenteret, i alt ca. 300.Jeg er og har jo selv været frivillig i mange foreninger, og har nydt fællesskabet. Men man kommer ikke langt med at gøre noget for andre, f.eks. at træne et fodboldhold eller arrangerer en fest, hvis ikke man har sponsorer. Denne fest var heller ikke mulig, hvis ikke det var for den velvillighed, jeg har mødt rundt om – tak til alle sponsorerne. Også en tak til AIFs Støtteforening, som har hjulpet mig hele vejen – fra invitationer til at gøre klar til i aften.
Her sidst i min velkomst, vil jeg benytte lejligheden til … Nej, nej jeg vil ikke trække mig tilbage, ……. Men jeg vil bede om jeres hjælp: Jeg nævnte ved min kåring, at jeg vil arbejde på at skaffe flere frivillige. Men sådan en fest som i aften gør det jo ikke alene, så jeg håber, at I vil være mine ambassadører, og at I går ud og fortæller vidt og bredt, hvor stor glæde, I har ved at stå for noget, som andre får noget ud af, at deltage i. Hvis I gør det, vil antallet af frivillige forhåbentlig stige.

Efter velkomsten blev der serveret en buffet med lækkert kød og diverse tilbehør, og islagkage til dessert. Under og efter middagen var den gode musikalske stemning lagt i hænderne på Gert Degn.
Jørgen Østergaard havde også fundet et par gode indslag i løbet af aftenen. Han havde fået kendskab til en ung mand, 21-årige Jonatan Christensen, der optræder som standup komiker, til trods for, at han har tourettes og ikke kan styre, hvad han siger. Han var et meget muntert – og noget anderledes indslag, men alle morede sig bravt.
En gruppe fra Membranen var også mødt op for at give nogle sangnumre, dels fra tidligere musicals, men også en smagsprøve fra den nye musical, der er på vej og bliver opført i marts på Knaberscenen.
Gert Degn spillede op til dans og efter nogle hyggelige timer, blev der serveret natmad, franske hotdogs til alle inden der blev lukket og slukket for en rigtig god aften.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!