Med solen kommer også turisterne til Hvalpsund

Når solen kommer frem, er stranden ved Hvalpsund altid er godt sted at være.

HVALPSUND: Med et pænt udtryk kan vejret i juli vel kaldes omskifteligt. Solen har vi ikke set så meget til, og regnen har vi nok mærket lidt mere. Men når solen så endelig skinner fra en blå skyfri himmel, kommer både vi og turisterne også hurtigt frem igen.

Som i Hvalpsund i fredags, hvor Jette Legarth fik mange besøg i info-hytten på havnen.

– Vi har virkelig kunnet mærke det på vejret, at der ikke kommer så mange. Men når vi så får sådan en solskinsdag, så kommer der liv på havnen, og vi får mange besøg. Jeg har lige lejet vores to elcykler ud til et par, som ligger i sommerhus her og vil en tur til Fur, fortæller Jette Legarth.

Ude på legepladsen er der latterhvin fra de legende børn, og i butikkerne omkring havnen bliver der solgt alt fra fisk til nipsting – engang imellem med lidt sproglige kvababbelser.

– Jeg havde nogle franskmænd, som spurgte, om man kunne købe fisk på havnen, siger Jette Legarth med et lille grin.

– De kunne jo ikke vide, at butik ikke har samme mening på dansk som på fransk, så jeg fik dem sendt over til fiskehandleren. Det kan være han skal få det skrevet på fransk, siger Jette Legarth.

Fra venstre er det Conrad Herman Kemp og Jens, Line og Agnethe Bang Hauberg. Alle fra Ejstrupholm og alle synes hele området omkring Louns og Hvalpsund er dejligt på sådan en solskinsdag, hvor man må misse med øjnene.

Gæster støtter lokalt

På legepladsen er Agnethe Bang Hauberg fra Ejstrupholm lidt øst for Brande ved at få samlet tropperne, som er børnene Line og Jens samt kammeraten Conrad.

De to familier er taget i sommerhusene på Louns og får det meste ud af det gode vejr.

Om det skal være en tur i vandet eller ud at gå eller cykle, har de ikke lige besluttet sig for endnu, men mulighederne er mange, synes hun.

– Vi blev overrasket over, hvor fantastisk området var, da vi købte sommerhuset. Det hele ligger rimelig tæt, der er gode gåture, en hyggelig havn, og hele området er så dejligt, siger Agnethe Bang Hauberg.

Familien har også lært de lokale lidt at kende, og der bliver holdt lidt øje med sommerhuset, når familien ikke er der.

– Vi fik f.eks. en besked efter en storm, at der ikke var sket noget med huset. Det var da dejligt lige at vide det. Når vi er her, støtter vi lokalt og tager cyklerne for at handle ind i Dagli’ Brugsen i stedet for at komme med flere poser fra andre supermarkeder, det tager kun en 15-20 minutter, og så får man en fin tur ud af det, siger Agnethe Bang Hauberg.

De to drenge er ikke enige med hende men i stedet med hinanden. Det tager helt sikkert ikke mere end 10 minutter at cykle til købmanden. Men begge de 10-årige knægte er enige i, at der er dejligt på Louns og i Vesthimmerland.

Kommer flere på havnen

Mens de har fortalt om deres ferie, er har færgen Mary afleveret 10-15 biler og ligeså mange cyklister og gående fra Salling og har taget lige så mange med tilbage.

På stranden begynder der også at være lidt liv her ved 11-tiden, hvor temperaturen har sneget sig op på en 22 grader.

Varmt nok til at få solgt nogle is enten fra kiosken ved færgelejet eller i Oasen lidt længere ned ad havnen.

Og mangler gæsterne udstyr til stranden, kan de finde det og hundrede- hvis ikke tusindvis af andre sager hos Elin Roed i “Kahytten”.

Lige sådan en butik man får lyst til at gå på opdagelse i og se alt fra Buddha-figurer og krystaller til legetøjsbiler og bue-og-pile sæt.

– Kahytten har ligget her i mange år, og der kommer folk fra Aalborg og Aarhus for at besøge butikken, siger Elin Roed og er helt enig i, at den type butik med både noget praktisk og en masse nips er lige sådan noget, man som besøgende gerne vil have.

Han man glemt badebukser eller sandaler eller at købe en lille gave til dem derhjemme, har man muligheden hos Elin – især for det sidste og er noget mange benytter sig af.

– Jeg tror da, det er de fleste lidt større børn og de voksne, som lige kommer fordi butikken og ser, hvad vi har, siger Elin Roed, der har kunnet mærke den store fornyelse af Hvalpsund havn over de seneste par år.

– Der kommer flere på havnen nu. Både de lokale og gæster. Det tror jeg, alle på havnen kan mærke, så selvom Kahytten har ligget her i mange år, har jeg da ikke planer om at stoppe, siger Elin Roed.

Tom Laursen igang med at betjene kunder i sin fiskebutik. “Der er for lidt at klage over”, siger han om sæsonen.

For lidt at klage over

I “poisson” butikken kan ejer Tom Laursen også mærke, der er kommet mere liv på havnen.

Han ejer både butikken med fisk, restauranten og Oasen, som er lejet ud.

– Det går rigtig godt alle steder, også selvom sommeren ikke har været så god. De kan jo sidde i tørvejr i restauranten, hvor vi har nærmest fuldt hus hver aften. Eller de kommer herind for at købe fisk til at tage med i sommerhuset. Vi har for lidt at klage over, siger Tom Laursen med et smil.

Tilbage i info-hytten har Jette Legarth ikke rigtig haft tid til at læse i den bog, hun har med til de mere stille stunder.

– Der kommer en del, som spørger om, hvornår færgen går, hvor en god vandretur kan gå hen eller leje en kano eller cykel. Folk er så glade for, at det er bemandet, og mange er ligeglade, hvis det regner. De vil ud og opleve noget alligevel. Og så er nordmændene ved at dø af grin over vores elektriske cykler i vores flade land. Vi får en lille snak med de fleste, og der er kun roser til hele Hvalpsund havn og området hernede, siger Jette Legarth.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!