Lejrgården i Dollerup fejrede 75 års jubilæum

Lejrgårdne i Dollerup åbnede 1948, og søndag blev der fejret 75 års jubilæum.

HVALPSUND: Søndag blev der fejret 75 års jubilæum for Lejrgården i Dollerup ved Hvalpsund.
Forberedelserne til oprettelse af samlingsstedet begyndte under 2. Verdenskrig. I 1948 blev Lejrgården i Dollerup indviet ved en stor fest med præster, provster, biskop og masser af mennesker i øvrigt.
De gejstlige gæster var udtryk for tankerne om huset dengang som nu.
Stedet er for det kristelige arbejde og et sted til at samles, få gensidig inspiration og gå berigede og styrkede tilbage til hver sin hverdag.
Bestyrelsen i 2023 afspejler også det kristne fundament med repræsentanter fra Indre Mission, Danmission og KFUM & KFUK.
Rækken af aktiviter i løbet af de 75 år er naturligvis meget lang, men fællesnævneren har været det kristne,uanset om besøget var fra søndagsskoler, kirke- og skolemøder eller spejdere.
Faciliteterne er også blevet opgraderet løbende.
I 1948 var der “das” i kælderen og ingen indlagt vand. Det kom i begyndelsen af 1950erne, og takket være mange frivilliges arbejde er huset godt vedligeholdt.

Stedet har altid været en ramme. Sådan var det tænkt, og sådan har det fungeret. Ramme om samvær, ramme om fællesskab, ramme om liv. Så snart der var økonomisk mulighed for det, så er et eller andet, der trængte til at blive forbedret eller pyntet op, blevet ordnet. En glad melding i et referat: ”Lejren er fikset op med tiltrængte reparationer”. Så har man glemt, at det har trængt længe. Det positive opvejer det negative. Fra ide til virkelighed, til drift og vedligehold, renovering, udvidelse, nye tider med en ny virkelighed, fremtid. Utallige er de beslutninger, der har måttet træffes om stort og småt. Sådan vil det blive ved med at være. Undervejs vil stedets ånd kunne blive udfordret. Vær opmærksomme og vedholdende. Ellers mistes fodfæste. Stedet her eksisterer, som mottoet siger, på Guds nåde og dets berettigelse er, at det virker til Guds ære, sagde Jens Langgaard bl. a. i sin jubilæumstale.
Arrangementet sluttede med andagt ved præst Troels Laursen, Ullits, og så var der kage og forfriskninger til gæsterne.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!