Kunst med ålegræs og tang i Gedsted

Fire af de heldige vindere: Kirsten Mohr, Erik Kragelund, Inge Kragelund og Kirsten Michaelsen.

GEDSTED: Peter Stenild fra Aars er en aktiv herre. De senere år har han kastet sin interesse på Kulturfabrikken i Gedsted og arrangeret flere udstillinger og andet i den gamle Getama-fabrik.
Peter Stenild har fingeren på pulsen og da han besøgte en udstilling med den kendte blomsterkunstner- og designer Johnny Haugaard i Hurup i Thy, tænkte han, at de ville være en god ide at få ”Blomstermanden”, som skaber stor interesse for sine udstillinger mange steder, til at besøge Gedsted.
Johnny Haugaard gør brug af sin store passion for blomster, historier og kreativitet, når han skaber smukke udstillinger og blomsterdekorationer. Sammen med alle de kreative frivillige skaber Johnny Haugaard udstilling på udstilling over hele Danmark, som viser, hvad man kan bruge naturens vidunderlige materialer til.
Udstillingerne får folk til at måbe i forundring, og de giver en masse inspiration til, hvad man selv kan gøre hjemme (både inde og ude) med de gaver, som naturen giver os.
Og som tænkt, så gjort. Peter Stenild fik en aftale i stand. Og fik arrangeret et kursus, som skulle vare i fire dage og startede lørdag den 15. april, hvor Johnny Haugaard kom og holdt en inspirations- og demo dag for de 15 kursister, der havde tilmeldt sig. Unge som ældre, der havde lyst til at prøve at skabe noget kunst af naturens materialer. Peter Stenild fik hjælp af lokale vejledere: Jan Bonnerup, Kirsten Michaelsen, Sonja Feldt, Mona Damm og Cüneyt Pala.
Dagen efter mødtes kursisterne, hvor de tog på en strandtur for at samle materialer og senere arbejdede de med de indsamlede materiale, som skulle udmunde sig i flotte kunstværker.
Udstilling
I søndags mødtes ” kunsterne” for at lægge sidste hånd på værkerne og om eftermiddagen var der åbent hus og udstilling, så alle havde mulighed for at komme forbi og se, hvad der var kommet ud af de specielle materialer., som var blevet samlet ind, ålegræs, tang, muslinger og andet fundet på stranden.
Mange var forbi udstillingen, søndag eftermiddag, hvor også kursisterne/ kunstnerne var til stede og de kunne fortælle om et endog meget spændende kursus med inspiration fra den kendte blomsterkunstner.
Publikum kunne købe lodder, hvor det var de flotte kunstværker, der blev udloddet og der var rift om lodderne og mange fik et specielt kunstværk eller en flot blomsterdekoration med sig hjem. Det var et meget spændende projekt, siger Peter Stenild – men det var jo lidt dyrt for os, så vi søgte Region Nordjyllands Kulturpuljer, hvor vi fik et pænt beløb.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!