Knaberfesten er ved at være på “skinner”

Knaberparret Henning Als og Sille Kragelund Martinussen er klar til at være værter for den kommende Knaberfest.

Knaberfest i pinsedagene med revy og tivoli

AALESTRUP:  Efter nogle år med aflysning af Knaberfesten i Aalestrup  kunne man igen i 2022 holde en lidt mindre af slagsen, som blev en stor succes med et flot overskud. Mange glædede sig over, at festen  igen kunne gennemføres.

Siden efteråret har komiteen for Knaberfesten været samlet mange gange. Mange timer er lagt i arbejdet med at genoplive de gamle traditioner.

Det regerende Knaberpar, Henning Als og Sille Kragelund Martinussen, indkalder til møderne, og komiteen mødes samlet eller i udvalg for at få tingene på plads, og få samling på alle de hjælpere, der skal få Knaberfesten til at lykkes på den bedste måde.

Knaberkomiteen består ud over Knaberparret, af Torben Halkjær, Lars T. Jensen, Frederikke Nielsen, Sidsel Strøm Andersen, Janne Worm,  Anne-Marie Sørensen, Hanne Ebdrup, Rosa Nørskov, Poul Pedersen, Hanne Monrad, Morten Nielsen og Lars Jensen.

– Det er dejligt, at tingene er blevet normaliseret, siger formanden for Knaberkomiteen, Torben Halkjær.  Alle i komiteen har arbejdet på højtryk for at lave en fantastisk Knaberfest i år.

I år bliver det igen med revy og tivoli, to indslag man måtte undvære sidste år.

Det første arrangement bliver, som det plejer, et stort Knaberbanko,   fredag, 28. april i Aalestrup Idrætscenter.

– Vi er godt i gang med at tilrettelægge aftenen, siger Rosa Nørskov, som er formand for dette udvalg. Vi samler gevinster ind til spillet. Der plejer at være god opbakning og vi håber, at rigtig mange vil være på plads i hallen, når Knaberparret byder velkommen, og Anita Kristoffersen har sat sig til mikrofonen for at råbe numre op.

Også Revyfolkene melder om god form. Alle er godt i gang med at øve de forskellige numre med satire og sange om mangt og meget, der er sket i byen gennem det seneste år. Og det er som tidligere Musik- og Teaterforeningen Membranen, der står for løjerne på Knaberscenen. Revyen bliver opført fra 10. til 12. maj.

Knaberfest nr. 55
Knaberfesten bliver den 55. i rækken. Der kom lidt rod i talrækken på grund af Corona.

I 2017 fejrede man 50 års jubilæum, og det var således Knaberfest nr. 51, fordi den første Knaberfest blev afviklet i 1967. Jubilæet blev selvfølgelig fejret efter alle kunstens regler, og festen blev da også en stor succes med mange gæster og et pænt overskud, som blev doneret til egnens foreninger.

I år bliver Knaberfesten igen afviklet i Pinsen, som det har været tilfældet de fleste gange. 

– Vi glæder os til at afvikle endnu en byfest med alt, hvad der hører sig til, men også med nye indslag. Så man kan godt begynde at glæde sig, siger Torben Halkjær.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!