Julebelysning tændes i Aalestrup på søndag

Medlemmer af Lions Club Aalestrup var i lørdags igang med at sætte granguirlander op i gaderne og det store lysnet på Torvet i Aalestrup.

AALESTRUP: Julen nærmer sig, og det er tid til at få julebelysningen i Aalestrups gader gjort klar.


I Aalestrup er der tradition for at julebelysningen tændes samtidig med Julemessen i Aalestrup Idrætscenter. Men de seneste par år har der ikke været julemesse i Aalestrup. Aalestrup Handel & Erhverv holder dog stadig en fest, når der her sidst i november, skal tændes for det store juletræ på torvet og guirlanderne i byens gader.
I lørdags var der travlhed med at få julebelysningen hængt op, inden den officielle “tænding” på søndag, 19. november.


Det er medlemmer af Lions Club Aalestrup, der klarer arbejdet med at forberede og opsætte guirlanderne, og ikke mindst få det hele til at fungere. Guirlander og lys i træerne på Store Torv skal pynte op og lyse i den mørke tid, og skabe den rette julestemning.
Lysnet på torvet


For to år siden blev julebelysningen i Aalestrup endnu flottere end tidligere, da der blev opsat et imponerende lysnet på Store Torv.
Aalestrup Handel & Erhverv havde en udgift på mere end 80.000 kr. og med en donation fra Sparekassen Danmark blev lysnettet indviet i 2021. Mange glædede sig over det smukke syn i byens midte.


Julebelysningen i Aalestrup betegnes som den flotteste i Vesthimmerland.
Juletræet vil blive tændt når den regerende Knaberkonge, Jørgen Østergaard, har holdt den traditionelle juletale. Derefter vil byen stråle af julens hyggelige lys, og dermed er juletiden indledt i Aalestrup.


Medlemmer af Aalestrup Handel & Erhverv betaler udgifterne til byens juleudsmykning.

-Vi glæder os hvert år til at se de mange flotte julelys i Aalestrups gader. Mange giver udtryk for den glæde, de føler, når lysene stråler over byen som optakt til den kommende højtid, siger formanden for Aalestrup Handel og Erhverv, Karl W. Carlsen.

-Julebelysningen er tilsluttet elmasterne i byen, så det er kommunen, der betaler for strømmen. Udgifterne til strøm er ca. 25 kr. pr. dag, så alt i alt bliver det ikke til en stor udgift for en flot julebelysning, siger Karl W. Carlsen.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!