Jul i Møldrup Hobbykælder

Alle er velkomne til at komme og få en kop kaffe og julesmåkager i julestuen.

MØLDRUP: Vinteren og frosten og derfor også julen banker på døren, og nu er det snart tid til årets julestue i Møldrup.
Udenfor Tværgade 12 er en flot gammel kane pyntet op med gran, julekugler og julegaver, udstillingsvinduet stråler smukt, og i julestuen i kælderen er der varer i tusindvis.

I år er det 31. gang Grete Stick holder Jul i Hobbykælderen, og det er belvet en fast tradition for hende selv, udstillerne og mange kunder og venner af Hobbykælderen at kigge forbi for at nyde julestemningen med en kop kaffe og en småkage, finde nyt julepynt, julegaver eller købe pyntegrønt til kirkegården.

– Da vi begyndte i 1993, havde jeg ikke drømt om, at vi her godt 30 år efter stadig havde julestue, og at så mange mennesker kommer forbi. Jeg får tit at vide, at jeg er en julenørd. For mig er det en stor kompliment, og jeg må jo indrømme, at jeg tænker jul det meste af året. Når den rigtige jul er pakket væk, begynder jeg at tænke og designe julepynt til den næste. Så der bliver tænkt på og produceret til julen hele året hos mig, siger Grete Stick.
Varesortimentet er blevet udvidet gennem årene, og både Grete Stick og de andre udstillere – bl.a. Gretes søster og niece – forsøger hele tiden at udvikle sig.

Men julen er også traditionernes tid, mindernes og hyggens tid, og sådan er det også for Grete, der især holder meget af nisser og især kravlenisserne af Frederik Bramming fra 1947.

– De har bare det helt rigtige søde og sjove udtryk. Julepynten skal være med minder og give hygge og samvær. Juletræet bliver også pyntet med det, min datter lavede som lille, og der behøver ikke være sølv og guld på. Mit kæreste eje er en papirsstjerne fra Daels Varehus, som jeg fik af min mor i 1988. Man kan godt se tidens tand på den, men uanset hvordan den ser ud, så vil den altid komme op, og når vi folder den ud og kommer lys i den, og den hænger i vinduet ud mod vejen, så er det jul for mig og min mand, og især i år fordi jeg lige har mistet min mor, siger Grete Stick.

Julestuen i Hobbykælderen har kun åbent i to weekender, hvor den første er i den kommende weekend.

– Vi er lidt færre, der udstiller, men til gengæld har vi fundet mange nye ting at vise frem. Vi nyder når folk kigger forbi, også selv om det er for at få en kop kaffe og julesmåkager, så kan vi vise vores ting og sprede julestemning, siger Grete Stick.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!