Jubilæum i Gedsted med festlige indslag

Der var fest, flag og sang til Vennepuktets jubilæum på Gedsted Skole.

GEDSTED: For 35 år siden var der en gruppe borgere i Gedsted, der fik den ide, at starte en kulturel aktivitet med navnet ”Vennepunktet”. Det skulle være et samlingssted for hele familien, hvor man kunne dyrke forskellige sysler, have fællesspisning og hvad der ellers kunne dukke op af muligheder.

En bestemmelse fra Kulturministeriet om, at Gedsted Skole skulle bruges til kulturcenter, satte gang i ideerne hos byens borgere, og som ofte før var der ildsjæle, der så muligheder.

Skolen og borgerne skulle arbejde sammen om projektet, så der kom folk fra lærere og skolebestyrelsen, og repræsentanter fra Gedsteds mange foreninger med i et planlægningsudvalg.

Der blev søgt om økonomisk støtte fra Folkeskolens Udviklingsråd. Man søgte om 59.000 kr., men fik bevilget 25.000. Dog kom der også en donation fra Sparekassen SDS.
Udvalgets plan var, at man skulle mødes en aften hver anden uge i efterårssæsonen. Og de vidste, at skal man have danskerne hjemmefra, så skal der mad på bordet. Så hvert møde blev indledt med fællesspisning. Foreningerne stillede på skift med et køkkenhold og deltagerne medbragte drikkevarer og service.

Hvad der videre skulle ske, var det op til deltagerne at komme med forslag til. Skolens værksted stod til rådighed, så der var nogle der kunne snedkere i sløjdlokalet, der kunne sys og klippes i håndarbejde. Der kunne spilles brætspil, kort og meget andet. Der kunne vises film, synges fortælles osv., det var helt op til folks fantasi.

God tilslutning
Det første møde fandt sted 18. oktober 1988 og blev en succes med 80 personer, der mødte op. Der blev spist og vist amatørfilm. Sangkoret gav et par numre, og ellers blev der bare hygget. De følgende sammenkomster forløb efter samme plan, og havde samme gode tilslutning. Alle var enige om, at det måtte fortsætte.
“Vennepunktet” er stadig en meget levende ”forening”. Det kan dog ikke kaldes en forening, da der ikke er vedtægter eller bestyrelse, men en arbejdsgruppe med en styregruppe, som laver gode arrangementer for byens borgere.

Flot jubilæum
At det nu er 35 år siden første arrangement løb af stabelen skulle naturligvis fejres. Det skete fredag aften på Gedsted Skole. 150 havde tilmeldt til aftenen.
Og det blev da også et brag af en jubilæumsfest. Alle sejl var sat for at det skulle lykkes.
Gæsterne blev budt på champagne og en tre retters menu fra “Den gamle Foderstof” i Gedsted. Senere blev der serveret kaffe og hjemmelavet kransekage. Fem flotte kransekager, som Ingelise Sørensen havde leveret.

Formanden for styregruppen, Erik Kraglelund bød velkommen, og med et glas champagne i den ene hånd og flag i den anden, blev der spillet og sunget ”Pomp and Circumstance” – så taget var ved at lette, og så var festen i gang.
Aftenen vekslede mellem fællessange, konkurrencer og underholdning.
To af dem der har været med fra starten, Lisbeth Arent og Niels Heebøll, som dog nu er flyttet fra Gedsted, var mødt til jubilæumsfesten. Sammen holdt de ”jubilæumstalen”. Lisbeth Arent startede og Niels Heebøll tog over med sin kendte figur ”Luren”. Som sædvanlig holdt Niels Heebøll en rigtig god og sjov tale, hvor han kom ind på de mange år i “Vennepunktet”.

En hjertesag
To personer, for hvem Vennepunktet har været en hjertesag helt fra starten og stadigvæk gør en kæmpeindsats for sagen, er Inge og Erik Kragelund. Parret fik mange rosende ord med på vejen fra flere sider. Inge Kragelund som en kyndig supervisor i køkkenet, og Erik Kragelund, som leder af styregruppen, og som eminent toastmaster ved alle møder, som regel stående på en stol.
Aftenen sluttede med endnu et morsomt indslag, hvor fem kutteklædte ”munke” gik rundt i salen og messede en underfundig tekst i hvert sit toneleje!
Og så var der selvfølgelig også en fællesskål og hurraråb med ønsket om, at “Vennepunket” må fortsætte sit virke i mange år endnu.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!