Aalestrup er igen klar til uhyggelig Halloween

Tre uhyggeligt søde børn til Halloween i aalestrup i 2022.

AALESTRUP: Det er en tradition, at forretningerne i Aalestrup arrangerer en festlig og spændende aften i forbindelse med Halloween.
Mange børn og barnlige sjæle ser frem til denne aften, hvor uhyggen er i højsædet. Mange møder op i midtbyen for at se, hvad der nu sker af uhyggelige ting i mørket. Rundt om i hele byen er der græskarhoveder, som lyser op i mørket. Mange af byens børn har været kreative og har udhulet og udskåret flotte og måske uhyggelige græskar til at pynte i gaderne.
Halloween er en gammel amerikansk tradition, som hvert år finder sted 31. oktober, men i år er det fredag, 27. oktober, at arrangementet afvikles i Aalestrup. Så kan børnene blive oppe og være med til alt det festlige og uhyggelige, der sker.
Aktiviteterne fredag aften, foregår rundt om i hele byen.
I år får Aalestrup igen besøg af et hold uhyggelige, men også lidt søde og rare væsener. I mange år har det været uhyggelige monstre og andre skrækkelige personer fra ”Eventyrridderne ” i Odense, men i år er det knapt så skrækindjagende figurer, man kan møde rundt om i gaderne.

Et pust i nakken
Hvis man mærker et pust i nakken, eller møder en som pludselig forskrækker – så bliv ikke bange – det er såmænd bare de fire søde spøgelser, som kommer til byen for at skabe lidt Halloween-stemning for børn og barnlige sjæle.
Og hører man til blandt de modige og tør kigge forbi og møde både “Det Hvide Spøgelse”, en “Rød Djævel”, en høj heks samt en altid glad troldmand, så kan vi oplyse, at de ikke er så farlige som de måske lige ser ud. De stiller alle meget gerne op til fotografering og på den mådde kan børn og voksne få et eller flere sjove billeder sammen med spøgelserne.
De søde spøgelser går rundt i gaderne i Aalestrup og uddeler halloweenslik og seje Halloween-tatoveringer.
Det er figurer fra Nordic Event i Hobro der vil indtage byen, og selvom de ser lidt uhyggelige ud, skal man ikke lade sig skræmme. I virkeligheden er det nogle rare unge, der kan lide at spille roller.

Byens heks
Børnene kan også, ligesom tidligere år, deltage i en konkurrence, hvor de kan vinde fine præmier. Præmie er der også til den mest sjove eller uhyggeligt udklædte person, som den lokale heks vil udpege. Den lokale heks har dog hvert år et stort hovedbrud med at finde vinderen, for rigtig mange børn møder op i kreative Halloween-kostumer og maskeringer, så i år har hun bestemt, at alle skal have mulighed for at vinde. Så det sker med lodtrækning mellem de udklædte.
Det er som tidligere Store Torv i Aalestrup, der er omdrejningspunkt for de mange aktiviteter denne aften. Galleri Aalestrup er også stærkt involveret i løjerne.
Indenfor i galleriet kan man købe varm kaffe med ”ækle” kager til. Udenfor vil Poul Spanggaard tilberede en suppe i sin sorte gryde, måske bliver det ”Blodsuppe med hvide orme” som helt sikkert vil smage rigtig godt, trods navnet, og der er mad til alle, som har lyst til et måltid, hvis man tør.
På torvet kan man også møde spejdere, der laver noget så fredsommeligt som pandekager over bål. Knaberparret, Jørgen Østergaard og Jasmin Winther, vil være klar med Knaberpølsevognen, og kommer med overraskelser.
I år er der også spændende aktiviteter på biblioteket.
Her laver medarbejderne en ”Spøgelsestunnel”, hvor børn i alderen syv til 12 år skal fange de små gemmesyge spøgelser.
Så det er bare med at møde op til en festlig og uhyggelig aften i Aalestrup på fredag, 27. oktober, hvis man altså tør!

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!