Hvalpsunds havne er blevet forbundet

Regnen stilnede af, men paraplyerne var oppe, da borgmester Per Bach Laursen til højre var med på den første officielle promeneren på den ny strandpromenade i Hvalpsund.

HVALPSUND: Havnen i Hvalpsund har ændret sig meget i de senere år takket være en stor pose penge fra Vesthimmerlands Kommune til områdefornyelse.
Fredag blev de sidste større projekter på havnen i denne omgang indviet, da snoren blev klippet til det nye mastehus og strandpromenaden mellem færgehavnen og lystbådehavnen.

Vejret tvang deltagerne til at søge læ, da formanden for byrådets teknik- og miljøudvalg, Allan Ritter, holdt åbningstalen og klippede den røde snor til mastehuset.
Regnen var lidt mindre kraftig, men paraplyerne var dog fremme, da borgmester Per Bach Laursen indviede strandpromenaden med en gåtur til lystbådehavnen og tilbage, og hvor alle gæster fremover kan nyde den friske luft fra Limfjorden og udsigten til færge, både og storslået natur.

– Det var vældig fint. Der var mellem 200 og 300 til indvielsen. Stien er en ny solstråle for Hvalpsund. Allerede søndag var der næsten 1000 mennesker til vores triatlon stævne sammen med Trim Farsø, hvor deltagerne sprang i vandet fra færgen til svømmeturen. Hvalpsund er jo en turistby. Det er derfor, vi har lavet så mange tiltag herude, og det er jo til alle folk, siger formanden for borgerforeningen, Ole Randrup.

Ole Randrup bliver 75 år i juli, og har været med i det lokale foreningsliv i 57 år og har set, hvordan lokale kræfter har sikret udviklingen i havnebyen.

– Vi gamle, der er født i Hvalpsund, kan se den store udvikling i de seneste 10 år. Vi bliver af og til fortalt, at vi glemmer vores egne folk herude, og det må vi endelig ikke, for det er dem, som er med til at drive udviklingen. Vi har fået en golfbane og et plejehjem, og det er takket være frivillige kræfter. Skal der laves noget, bliver det lavet, sådan er indstillingen hos folk i Hvalpsund, siger Ole Randrup.

Borgerforeningens næste projekt er en bog om Hvalpsunds bygninger.
Den sidste etape i områdefornyelsen har kostet lidt over 5,5 mio. kroner.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!