Historisk tovholder efterlyses i Nørager

NØRAGER: Der skal findes ny tovholder til historien i Nørager.

Gennem mere end 25 år har Lokalhistorisk Forening og Arkiv for Nørager og Omegn varetaget registrering, opbevaring og passet på arkivalier om  lokalområdets historie.

Desuden har foreningen arrangeret udflugter for medlemmer og andre interesserede.

Det ønsker foreningen at blive ved med.

– Men det kræver at vi har folkene til det. Gennem de godt 25 år har arkivet kun haft tre tovholdere. Nu har den seneste i rækken, Kristen Stagstrup, meddelt, at han ønsker at stoppe senest i foråret. Hvis arkivets drift skal fortsætte i dets nuværende form, så skal der findes en efterfølger, siger formand André Ellegaard.

Han og de øvrige medlemmer håber at finde en ny tovholder, som kender området og gerne har boet på egnen i mange år, og som kender nogle af historierne fra området.

Naturligvis skal personen have interesse for det lokalhistoriske og bidrage til arbejdet med at indsamle materiale.

– Kan man bare sætte ”flueben” ved en af disse kendetegn, er det et plus for en ny tovholder. Kristen Stagstrup har lovet at give en introduktion til arbejdet, og at være på sidelinjen også til de kurser, man kan tage som tovholder, siger André Ellegaard.

Er det for stor en mundfuld at blive tovholder, er der også mulighed for at blive frivillig i arkivet.

– Selv om jeg er den yngste i bestyrelsen, og historierne nogle gange ligger uden for det jeg ved, så er det spændende at tage del i arbejdet i arkivet. Alle os, der er involveret i arkivets arbejde, ønsker at driften skal fortsætte i den nuværende form, men vi er parate til at lave justeringer, så arbejdet passer til eventuelle nye frivillige og arkivlederen. Det er vigtigt at have et lokalhistorisk arkiv for at kunne bevare fortiden og nutiden for eftertiden, ellers ender vores lokale historie og fortællinger på lossepladsen. Der har et lokalhistorisk arkiv sin berettigelse ved at behandle, arkivere og opbevare historien med fuld adgang for alle interesserede. Et lokalhistorisk arkiv er en selvfølgelighed, hvis man ønsker at bevare fortællingen om sit lokalområde, siger André Ellegaard.

Del
Vil du læse mere af
Redaktionen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Redaktionen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!