En skøn oase er nu flyttet til Aalestrup

Hanne og Carsten Rasmussen glæder sig til at byde velkommen til deres nye dejlige oase i Aalestrup.

AALESTRUP: Når man kører ad Ndr. Ringvej i Aalestrup kommer man forbi en indkørsel, hvor der står en stor sten med inskriptionen ”Staudeengen”.
Øjet rammer en lille ejendom – en stor og skøn oase med en kæmpehave og flotte bygninger.
Mange kender “Staudeengen”, men den ligger jo i Gundersted!
Det gør den ikke mere – i efteråret 2023 flyttede Hanne og Carsten Rasmussen virksomheden til Aalestrup.
Hanne Rasmussen fortæller, at det var tilfældigt, at det blev Aalestrup.
I nogle år har der været diskussion om opførelse af seks 150 meter høje vindmøller i Gundersted og trods stor massiv modstand, blev projektet vedtaget efteråret. Hanne og Carsten Rasmussens ejendom skulle indgå i projektet og de gik derfor i gang med at finde ud hvad fremtiden så skulle byde på.
De var ikke helt færdige med arbejdslivet og havde mod på, at starte en ny virksomhed.
Og da de en dag kørte forbi ejendommen ved Ndr. Ringvej, som var til salg, stoppede de op.

-Da vi så ejendommen vidste vi bare, at det var det rigtige sted for os, siger Hanne Rasmussen. Her var de muligheder vi kunne tænke os med Bed & Breakfast, mulighed for plantesalg, og plads til vores store lager af Aronia-produkter.

I 20 år var parret, som har en uddannelse som henholdsvis økonoma og handelslærer, travlt beskæftiget med ”Syrengården” i Blære og flyttede derefter til Gundersted og for at etablere ”Staudeengen” i 2006. Det hele begyndte med anlæg af en tre tønder land stor have på en næsten bar græsmark. Projektet krævede mange planter, og hurtigt opstod ideen med at producere ekstra og sælge ud af overskuddet.
Det, der egentlig var ment som en hobby sideløbende med to fuldtidsarbejder, blev efterhånden til mere og mere.

Staudeengen har gennem årene vokset sig større og større, og det aktive par opbyggede en populær virksomhed, hvor kunderne kommer fra et stort område.
De seneste år har Staudeengen haft eneforhandling af økologiske og sukkerfrie tyske Aroniaprodukter, der også videreforhandles til andre forretninger. Lige nu leveres til 200 butikker i hele landet.
Hanne Rasmussen fik for otte år siden en blodprop, men det stoppede hende ikke. Efter længere tids sygehusophold og genoptræning var hun bundet til en kørestol. Men hun havde sin have, som var ren terapi for hende. Men også Aroniabærret, som fandtes i buske i haven, var med til at få hende på fode igen.
Mange havde fortalt, at bærret var giftigt. Det kunne Hanne Rasmussen nu ikke forstå, og det skulle vise sig, at Aronia var det sundeste bær som netop har de egenskaber der skulle tilfor at Hanne Rasmussen kunne komme sig over sin sygdom og genoptage arbejdet med Staudeengen. Hanne Rasmussen fortæller gerne, og holder ofte foredrag, om de egenskaber bærret har for helbredet.

Fremtid i Aalestrup
Og nu er fremtiden så en dejlig ejendom, lidt udenfor Aalestrup.
Hanne og Carsten Rasmussen har haft travlt i de seneste måneder. I løbet af kort tid har de fået anlagt en flot have med mange nye planter.
I Gundersted have de en stor sansehave – den er nu flyttet til det nye sted, som sammen med mange andre planter og buske giver en flot oase, som parret er stolte af.
Hanne og Carsten Rasmussen tilbyder også Bed & Breakfast på ejendommen. Der er indrettet tre værelser, opholdsstue, køkken og bad – og en dejlig terrasse.

-Vi vil gerne have vore gæster til at føle sig godt hjemme – det er tilladt at færdes overalt. Det gør os glade med mennesker omkring os, så vi glæder os til at få besøg på vores dejlige nye sted her i Aalestrup, siger Hanne Rasmussen.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!