Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvdel af 2022 som i hele 2021 betyder fortsat lange ventetider, når borgerne bestiller tid til Borgerservice. Men det begynder at ebbe ud.

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

VESTHIMMERLAND: De lange køer til Borgerservice i Vesthimmerlands Kommune vil blive mindre, men der går en måned eller to endnu, inden man er tilbage til 2021 tilstande.
Hjælp til oprettelse af Mit-ID og Nem-ID, udstedelse af nye pas og kørekort og hjælp til ukrainske flygtninge er de tre hovedårsager til  lange ventetider på at få en tid i enten Aars eller Løgstør. 

I  2021 var der 14.222 henvendelser fra borgere i Vesthimmerland.
De første seks måneder af 2022 har personalet – der blev udvidet med tre vikarer for at klare opgaverne – behandlet 13.911 henvendelser i Aars.
Dertil kommer 3.635 henvendelser om fornyelse af pas eller kørekort i Løgstør, hvor åbningstiden har været udvidet med omkring 20 timer ugentligt.

– Vi er pressede, men gør det bedste vi kan. Vi har haft tre fuldtidsansatte til at hjælpe med Mit-ID de seneste måneder. Jeg kan ikke sige præcis, hvor mange vi håndterer om dagen. For fuld Mit-ID hjælp fra start til slut har vi afsat 20 minutter. Det kan være lidt for kort tid i nogle tilfælde, men i begyndelsen havde vi afsat 30 minutter og det var ofte for lang tid. Så vi har tilpasset behandlingstiden for at hjælpe flest mulige, og naturligvis stopper vi ikke efter 20 minutter, men hjælper borgeren hele vejen, siger afdelingsleder Lilli Vestergaard. 

Hjælp til Mit-ID tegner sig for  5635 henvendelser. Det dækker over alt fra at få opdateret Nem-ID for at komme på Mit-ID, at oprette Mit-ID eller bagefter at få hjælp til at låse op for det, fordi borgeren har glemt kodeordet. 

Mange skulle også have nyt pas. Helt nøjagtigt 3459 i Aars og 2703 i Løgstør.
Langt de fleste på grund af Corona.

– Den største del er fordi folk skal ud og rejse igen. Vi har ikke haft mange henvendelser de seneste to år, så nu skal mange have nyt pas. Der er lang ventetid lige nu, men den begynder at blive kortere. For nogle uger siden kunne vi få over 50 nye pas til afhentning om dagen, mandag fik vi ni, og vi kommer nok snart ned på det normale niveau på en to-tre stykker om dagen, anslår Lilli Vestergaard. 

Det store antal henvendelser fra ukrainske flygtninge var kun i en kort periode, og langt de fleste har fået deres nye pas, eller fået hjælp til skiftet til Mit-ID.
Derfor forventer Lilli Vestergaard normale ventetider om et par måneder.

– Vi skulle gerne have alle igennem til Mit-ID inden 31. oktober. Det er kravet fra Digitaliseringsstyrelsen, og denne dato lukker bankerne helt for Nem-ID. Men det skal vi også nok nå. Vi kan se, at antallet af henvendelser om Mit-ID begynder at falde, siger hun.

Første ledige tid til hjælp med Mit-ID er tirsdag, 13. september. Herefter er der til gengæld mange tider, fordi langt de fleste enten har fået hjælp eller har booket en tid. 
Og står man med et ugyldigt kørekort eller har fået det stjålet, er der akut hjælp at hente.

– I den slags akutte situationer finder vi en tid hurtigt, men det bedste borgerne kan gøre for sig selv er at være i god tid. Så skal vi nok hjælpe, og om et par måneder skal man forhåbentlig ikke vente i mere end nogle få dage på at få en tid, siger Lilli Vestergaard. 

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!