Brugsen i Gedsted er fortid – der skal være en købmand

Om nogle uger er Dagli' Brugsen i Gedsted fortid, og nogle uger senere åbner der en Min Købmand.

GEDSTED: Efter over tre måneders hemmelige forhandlinger har Gedsted Borgerinvest fundet en løsning, så byen fortsat kan have en dagligvareforretning.

Coop har jo problemer, og kunne vi sammen med Mikkel Janum finde en anden løsning ville vi det, og efter forhandlingerne var vi fredag klar til at melde ud, at Dagrofa overtager butikken fra 1. august, og butikken bliver til en Min Købmand, siger Johan Winther, direktør i Gedsted Borgerinvest.
Mikkel Janum fra brugsen i Balling i Salling overtog driften af Dagli’ Brugsen i 2019. Efter et par fornuftige år så han ikke en langsigtet fremtid for butikken i Coop regi, og rakte selv ud til Dagrofa og borgerne for at finde en løsning.

Det var oprigtigt vigtigt for os, at Gedsted bevarer deres butik, for det er jo livsnerven i byen. Så jeg rettede henvendelse til dem med det samme, for at finde en løsning. Vi lavede en superfin forretning i Gedsted i et par år, men bidraget til Coop er blevet betydeligt større, og det er ikke rentabelt for os at fortsætte, siger Mikkel Janum, der sender en stor tak til både uddeler Marc Brix-Mignon og det øvrige personale, som bliver på deres post til sidste åbningsdag, der vil være senest 30. juni.
Fremtiden for butikken ligger altså i Dagrofa regi men afhænger fortsat af byens borgere.

Borgerne skal jo handle i butikken, ellers har vi ikke en, og Gedsted er god til at stå sammen på mange måder. Det bliver super udmærket at overgå til Dagrofa. De har en helt anden struktur og satser meget på mindre butikker, hvor alle parter bidrager med noget, siger Johan Winther.
Mandag er der borgermøde om situationen på Gedsted Skole, hvor Dagrofa også vil være repræsenteret.

Vi vil fortælle hvad Dagrofa er for en størrelse, og hvordan vi ser på fremtiden. Vi tror jo på, at Min Købmand vil have det rigtig godt i Gedsted. Med de tal Mikkel har præsteret, kan vi drive en rigtig god forretning, og så er det op til købmanden at fortsætte med det, siger Henrik Pedersen fra Dagrofa.
Arbejdet med at finde en ny købmand og personale til butikken fra august går igang så hurtigt som muligt.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!