Bestyrelse for Ullits Skole giver ikke op

Ullits Skole er indstillet til lukning trods nogle af de bedste målinger for elevernes trivsel i hele Danmark.

ULLITS: Om skolen i Ullits skal lukkes er fortsat et åbent spørgsmål, mener formanden for skolebestyrelsen, Martin Rieks-Pedersen.

Vi arbejder alt, hvad vi kan, for at beholde vores skole. Jeg er frustreret og ærgerlig over, at man kun kigger på økonomi og ikke så meget på trivsel. Jeg synes ikke, man tilgodeser børnene i det her men tænker på at samle så mange som muligt på lidt plads, siger Martin Rieks-Pedersen.
Det børnetal på mindst 75 elever, som Børne- og Familieudvalget stiller som fremadrettet krav for at holde en skole åben, ligger skolen i Ullits lidt under med 71 elever i indeværende skoleår og 74 elever skrevet op til skoleåret 2023-2024.

Vi ligger da ret tæt på kravet om de 75 elever, og når man under en trussel om skolelukning hæver elevtallet på seks måneder, siger det en del. Vi har da forståelse for, at man ønsker skoler med flere elever, og så må vi arbejde på det, siger Martin Rieks-Pedersen.
Under debatten om skolelukninger har der været inviteret til borgermøder på bl.a. Gedsted Skole, hvor Ullits Skole også var på dagsordenen.
Møderne roser formanden som sobre og ordentlige, men dialogen og samtalen kunne have været bedre.

Dialogen gik meget en vej. Jeg kunne ønske mig, der havde været mere samtale med politikerne. Første gang, vi får noget at vide om, hvad politikerne synes, det er nu. hvor man tager flytningen fra Ullits til Farsø. Nu kunne jeg godt tænke mig at høre, hvad politikerne mener. Hvis det bare handler om at skulle have flere elever, så kunne de have meldt ud fra begyndelsen, at det var den eneste faktor, de så på, siger Martin Rieks-Pedersen.
Han peger på mange andre faktorer som god undervisning, glade børn, god forældreopbakning og et stort geografisk område, som bliver dækket af Ullits Skole.

I den seneste trivselsmåling fra Undervisningsministeriet ligger Ullits rigtig højt, jeg tror, det er top 10 eller tæt på at alle skoler i Danmark. Kommunen har gavn af at have mindre skoler, hvor eleven er mere i fokus, og det er nemmere at blive set, siger Martin Rieks-Pedersen.
Ifølge tal fra undervisningsministeriet er antallet af børn, der trives i Folkeskolen, på landsplan faldet fra 93 pct. i 2015/16 til 89,8 pct. i 2021/22. Kun 58,6 pct. af eleverne i den seneste måling mener de får støtte og inspiration.
På Ullits Skole og Børnehuset Fjorden er trivslen i samme tidsrum steget fra 83,6 pct. til 100 pct. de seneste to år, og 100 pct. svarer, de får støtte og inspiration.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!