Vesterbølle fik nyt vartegn

Dannebrog vejede i vinden, da Vesterbølles nye vartegn blev sat på plads.

VESTERBØLLE: Et nyt 30 meter højt klatretårn blev fredag morgen rejst ved Vesterbølle Efterskole og kan nu ses i flere kilometers afstand som et vartegn for landsbyen.
På et par timer blev den tidligere vindmølle installeret inklusive den stabilisator, som skal forhindre, at tårnet begynder at svaje for meget.
Nu begynder arbejdet med at etablere klatreruter på tårnet, der har en platform i toppen, hvor man også kan komme op via en stige indvendigt i tårnet.
Fra idé til det nu næsten færdige projekt er der gået omkring to år og har kostet omkring 1,3 mio. kr.
Mange penge men også et tårn, som kommer til at være en markør for Vesterbølle Efterskole både synsmæssigt og i den tiltrækning, det forhåbentligt vil have på elever.

-Det er et ekstra tilbud til eleverne og et yderligere boost af vores friluftsliv linie met et klatretårn. Jeg tror ikke nogen andre skoler har noget tilsvarende, siger bestyrelsesformanden Martin Hansen.
Nu skal der etableres nogle klatreruter i de i alt 1708 huller, der er boret i tårnet for at give mulighed for at variere ruterne.
Og tænker man ligesom de fleste, der så på rejsningen af tårnet, at der altså skal pænt stor udholdenhed til at klatre 30 meter op, så kan mindre også gøre det, som forstanderen, der selv er klatrer og har taget flere kurser i det, gør klart.

-Nogle kommer til at gå halvvejs, og selvfølgelig er man spændt fast hele vejen. Med tårnet kan vi tilbyde noget til både begyndere og meget øvede klatrere, siger Martin Diget Aamann.
Der bliver også rappelling, og for dem, der ikke har mod på at klatre op, er der også en stige indvendigt i tårnet, så man kan komme op til platformen i ca. 28 meters højde.
Går det efter planen, får de første elever mulighed for at klatere op i tårnet onsdag 21. juni på årets længste dag og lige inden sommerferien.
Da tårnet blev købt for halvandet år siden, var håbet at kunne tage det i brug i begyndelsen af skoleåret, men der har været en del udfordringer undervejs.

-Mange tekniske udfordringer har betydet, processen har taget noget længere, end vi havde regnet med. Der har været fuld opbakning fra byen og fra kommunen, og nu står tårnet der til glæde for både Vesterbølle og alle eleverne og personalet på efterskolen, siger Martin Diget Aamann.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!