Aalestrup-firma bygger 14 boliger i Hvalpsund

Torben Halkjær er klar til stort byggeprojekt ved marinaen

AALESTRUP/ HVALPSUND:  Nu kommer der igen liv på marinaen i Hvalpsund.

Tømrermester Torben Halkjær, Aalestrup, har købt den 5300 kvadratmeter store grund ved lystbådehavnen i Hvalpsund og er klar til at gå i gang med et stort byggeprojekt.

Bygningen på grunden ”Restaurant  Marina” blev opført for 50 år siden.  Restauratør Peter Jeppesen og hustruen Mie lejede stedet med en klausul på 50 års leje.

Det kendte spisested lukkede dog i 2021, da den dengang 78-årige Peter Jeppesen valgte at gå på velfortjent pension, efter han havde mistet sin hustru Mie Jeppesen.

Derefter udbød Vesthimmerlands Kommune stedet til salg. I udbudsmaterialet anførte kommunen, at det måske er den bedst beliggende grund i hele Hvalpsund,  og en af de bedste i hele Vesthimmerland. Og sandt er det da også, at man fra grunden har ugeneret og fri panoramaudsigt over Limfjorden og marina-bådehavnen i Hvalpsund.

Fra nytår faldt stedet tilbage til den oprindelige ejer. Vesthimmerlands Kommune  havde købt bygningen, og i efteråret blev stedet sat til salg. Køber skulle overtage både grund og den tidligere ”Hvalpsund Marina”. Bygningen skal nedrives, og køber skal bekoste nedrivning og alle udgifter i forbindelse hermed, bl. a. bortskaffelse, byggemodning og fundering.

Torben Halkjær bød på stedet, og har nu fået et større projekt at arbejde med i den kommende tid.

– Formaliteterne er nu på plads, siger Torben Halkjær, som samarbejder med EDC i Aars og Farsø om projektet.

Der er stadig en del detaljer, der skal afklares, men Torben Halkjær håber, at han og tømrerfirmaets medarbejdere snart kan gå i gang. 

Den gamle ikoniske bygning  ”Marina” vil i løbet af marts og april blive revet ned af nedbrydningsfirmaet Brdr. Nielsen, Pederstrup. Den må nu vige pladsen for nye flotte boliger med en fantastisk udsigt.

14 nye boliger
Der vil blive opført syv dobbelthuse, så 14 par/familier kan få et nyt hjem helt tæt på fjorden.

Der er direkte udsigt til alt det liv, der er på lystbådehavnen og i Hvalpsund, og den flotte natur omkring hele Louns halvøen.

– Vi har længe haft en drøm, om at lave en bo-enhed med et fælleshus. Et sted, hvor man kan have sit eget, men også, hvor man kan mødes og komme hinanden ved, siger Torben Halkjær. Marina-grunden er oplagt til dette projekt. Fælleshuset kommer til at indeholde et stort fællesrum med køkken og toilet, og et værelse til overnattende gæster.

Torben Halkjærs læremester, tidligere tømrermester Carsten Maltesen, Aalestrup,  har hjulpet med at se muligheder og finde gode ideer og løsninger. Han har lavet byggetegninger til nogle huse, der er rigtig godt indrettet. ”Arkind Arkitektur & Indretning” fra Viborg har hjulet med visualiseringen af projektet.

Klar til jul
– Vi håber, at kunne begynde byggeriet til sommer,  og være klar med de første huse, så man kan flytte ind inden jul i år, siger Torben Halkjær.

Projektet sparkes i gang med et åbent hus-arrangement, den første lørdag i marts. Her kan man komme og se nærmere på det spændende projekt, få det sidste glimt af ”Marinaen” og mindes Mie og Peter Jeppesens gode mad!

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!