Tirsdagscafe: Med Julie på ophold i Cameroun

Julie Jakobsen nød samværet med børnene på sit ophold i Cameroun. Det fortæller hun om i Tirsdagscaféen i Aalestrup.

AALESTRUP: Tirsdagscafeen i Sognehuset i Aalestrup har igen et nyt eventyr på programmet til det kommende arrangement 13. februar.
Gennem årene har Tirsdagscafeen i Aalestrup Sognehus haft mange spændende personer på besøg, som hver især har kunne fortælle en god historie.
Aalestrup Menighedsråd finder unge og ældre, der vil fortælle en beretning fra sin egen verden.
Det er en af de yngre, der nu vil fortælle om en fantastisk oplevelse ved det næste café-møde.
Julie Jakobsen er fra Farsø og blev student fra Vesthimmerlands Gymnasium i Aars i 2023.

I september 2023 rejste hun til Cameroun, som udsendt fra Kirken-i-verden-komiteen i Vesthimmerlands Provsti.
Nu besøger Julie Jakobsen Aalestrup for at fortælle om sine oplevelser i Cameroun, blandt andet om at undervise i skolen, betale med geder for at indgå ægteskab, tøjvask, madlavning, børn, kirkelivet med dans og sang, regnvejr og elektricitet.

Gav undervisning
– En del af vores fastlagte program var undervisning af kvinder og ungdomsgrupper i de seks forskellige lutherske kirker. Vi underviste i dansk kultur. Formålet var at fremme gensidig forståelse for hinandens forskellige kulturer og måder at leve på, og få en debat om, hvilke dele af hver kultur, der kan berige den andens. Især kvinderne var nysgerrige på forskellen i ægteskab, eftersom det ikke er normen i Danmark, at manden finansierer hele brylluppet og giver diverse dyr til kvindens familie, som det ellers er tradition i Cameroun, fortæller Julie Jakobsen.

– Udover at undervise kvinder og unge, underviste vi børn i engelsk tre gange om ugen. Da børnene, der var i alderen 6 til14 år, allerede havde tilbragt otte timer i skole da vores undervisning begyndte, mundede det typisk ud i en god blanding af læring, lege, konkurrencer, høje grin og generel hygge, siger Julie Jakobsen.

– Jeg glæder mig til at høre Julies beretning fra tidn i Centralafrika. Og jeg glæder mig over, at ungdommen er åben og har lyst til at rejse ud og møde og forsøge at forstå kulturer rundt om i Verden, siger formanden for Aalestrup Menighedsråd, Anne-Marie Sørensen.
Som altid er alle, der har lyst til at mødes om sang kaffe, fællesskab og foredrag velkomne i Tirsdagscafeen.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!