Store boksestjerner til byfest i Aalestrup

Gert Bo Jacobsen og Søren Søndergaard fortæller på Knaberscenen

AALESTRUP: To af Danmarks helt store boksestjerner blev udklækket i Aalestrup, og har givet tilsagn om at deltage i Knaberfesten onsdag, 24. maj.
Det er tidligere europa- og verdensmester i letweltervægt, Gert Bo Jacobsen, og tidligere europamester i weltervægt, Søren Søndergaard. Begge trænede ihærdigt i ungdomsårene i den daværende Aalestrup Bokseklub som havde til huse i Aalestrup Hallen. De opnåede begge en glorværdig karriere i dansk og international boksning, og har været med til at sætte Aalestrups navn på landkortet.
Gert Bo Jacobsen og Søren Søndergaard medvirker i et “byvandrings-arrangement” på Knaberscenen onsdag, 24. maj. Her vil de fortælle om deres tid i Aalestrup Bokseklub, som dengang havde byens ihærdige boghandler Svend Marnow, som formand og initiativtager til lokale boksesportsaktiviteter.
Gert Bo Jacobsen er købmandssøn fra Østrup, og kom i lære som automekaniker hos Boll Biler i Aalestrup. Fritiden blev især anvendt til boksetræning i Aalestrup Hallen. Gert Bo Jacobsen var hårdtslående og særdeles talentfuld, og skrev i 1982 kontrakt med boksepromotor Mogens Palle. Samme år stoppede Gert Bo Jacobsen skotten Chris McCallum i 1. omgang ved et stævne i København. I 1991 mødte Gert Bo Jacobsen amerikaneren Manning Galloway i weltervægt og blev verdensmester.
Søren Søndergaard vandt europamesterskabet i letweltervægt i 1996 mod den italienske bokser Michele Piccirillo. Han forsvarede titlen tre gange frem til 1997.

Del
Vil du læse mere af
Thorkil Christensen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Thorkil Christensen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!