Stor ulykke som “øvelse” i Aalestrup

Op mod 150 personer deltager i øvelsen

AALESTRUP: I dag onsdag, 8. marts gennemfører myndighederne i Nordjylland en større øvelse, der skal teste, træne og øve beredskabet. Øvelsen foregår fra onsdag eftermiddag i området omkring Aalestrup, og til sidst på aftenen.

Det betyder, at borgerne i og omkring Aalestrup, selv om selve øvelsen holdes på et lukket område et centralt sted i byen, vil kunne opleve et større antal udrykningskøretøjer og personale fra forskellige myndigheder i området, oplyser den øvelsesansvarlige fra Nordjyllands Politi, politiassistent Kenneth Sloth Andersen.

– Men der er altså ingen grund til uro eller bekymring. Tværtimod. Det er blot os, der træner. Øvelsesvirksomhed er nemlig helt nødvendig for os, så vi holder vores færdigheder og kompetencer knivskarpe – til gavn for borgernes tryghed og sikkerhed, siger Kenneth Sloth Andersen.

Hemmeligt
Af hensynet til læringen for det indsatte personale kan den øvelsesansvarlige ikke gå i detaljer med indholdet af selve øvelsen, men han kan dog generelt oplyse, at øvelsen – der internt kaldes for “Øvelse Tordenskjold” – har som sit helt overordnede formål at afprøve og vurdere beredskabskomponenternes samlede indsats ved en såkaldt “større uvarslet hændelse”.

I forbindelse med den konkrete øvelse vil der “ske” en større ulykke på det pågældende sted, og derefter udfolder der sig en række yderligere hændelser og udvikling, som øvelsesledelsen spiller ind til deltagerne. Det er indspil, der gradvist øger presset på deltagerne og indsatsledelsen på stedet, og tilføjer en øget kompleksitet i myndighedernes håndtering af ”ulykken”.

– Men tættere på kan jeg ikke komme det på nuværende tidspunkt. Vi vil jo gerne sikre os overraskelsesmomentet, så deltagerne får en optimal læring ud af øvelsen, siger Kenneth Sloth Andersen.

Han oplyser, at der forventeligt deltager over 150 personer.

– Vi kommer til at ’”fylde lidt i lokalområdet” onsdag aften, så jeg håber på borgernes og beboernes forståelse for, at der kan være lidt larm under øvelsen, blandt andet fra udrykningskøretøjer, siger Kenneth Sloth Andersen.

Flere myndigheder deltager i øvelsen, blandt andet Nordjyllands Politi, Region Nordjylland, Beredskabsstyrelsen, Nordjyllands Beredskab, Falck og Hærhjemmeværnet.

Del
Vil du læse mere af
Redaktionen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Redaktionen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!