Stor ros og opbakning til Marie Bjerre i Vesthimmerland

Marie Bjerre med Troels Lund Poulsen til Venstres landsmøde for fem dage siden. Foto: Fra Marie Bjerres sociale medier.

VESTHIMMERLAND: Himmerlandskredsen i Venstre har ikke længere en minister til at repræsentere dem i Folketinget, men Marie Bjerre får ikke andet end stor ros og fuld opbakning fra baglandet.

Blandt andet fra en berørt borgmester Per Bach Laursen.

– Det er stadigvæk et chok for mig. Da jeg læste Maries sms ved halv seks tiden i morges, kom det meget bag på mig. På landsmødet i weekenden blev der selvfølgelig talt om ministerrokaden, og ingen nævnte Marie som en mulighed for at skifte ud. Hun har gjort det formidabelt med menneskelighed og stor indsigt, siger Per Bach Laursen. 

Fra kommuneforeningens formand er der ubetinget tillid til, at Marie Bjerre stadig har en lysende fremtid for sig i politik.

– Det er hårdt for Marie. Hun kastede sig ud i et fagområde, som hun ikke havde arbejdet med før og har gjort det rigtig godt. Hun får chancen igen lige om lidt. Man skal jo op på hesten igen, og hun skal nok få nogle poster. Hun er jo knalddygtig, uanset hvad man sætter hende til. Jeg kan ikke forestille mig, det kommer til at betyde noget for hendes opbakning i Himmerlandskredsen. Marie er vores folketingskandidat og vil være det fremover. Hun har vores fulde opbakning, siger Karl Lausten.

Fik 344 dage på posten

I 11 måneder og 9 dage fik Marie Bjerre privilegiet at sidde som minister for ligestilling og digitalisering, indtil hun sent onsdag aften fik beskeden, at hun er blevet skiftet ud med Mia Wagner, der har en baggrund indenfor tech start-ups og formodentlig forventes at kunne profilere sig mere på den del. 

I et interview med Aars Avis i forbindelse med partiets sommergruppemøde, som Marie Bjerre havde fået til Vesthimmerland, talte hun om kunstig intelligens, regulering, muligheder og beskyttelse af brugernes data. 

Holdningen var tydelig, der skulle vedtages regler for området – vejen dertil var mindre tydelig, og det blev en beskrivelse af de mange hensyn, der skulle tages. Hensyn til Undervisningsministeriet, ordførerne i regeringspartierne og ikke mindst til arbejdet med regulering i EU.

Altsammen præsenteret i et positivt lys og en tro på, der snart ville komme et konkret resultat, der kunne vedtages i EU og Folketinget – men de 344 dage som minister var ikke tilstrækkelige.

I hendes reaktion på afsættelsen, var det en tydeligt berørt Marie Bjerre, der måtte tage afsked med ministeriet, men som samtidig gav partiets formand sin fulde opbakning. 

Skvulp på vejen kommer jo

Det samme gør Per Bach Laursen, der også ser en stor fremtid for Marie Bjerre fremover.

– Det er helt naturligt, at man har et godt forhold til den siddende formand, og Marie bliver og er en god støtte for Troels. Jeg har fulgt Marie hele vejen, siden hun kom og bankede på vores dør og spurgte, om vi kunne bruge hende. Vi havde begge en ambition om noget større dengang og har været med til mange diskussioner, og Marie fortjener slet ikke det her. Hun har gjort det til UG med kryds og bolle, hvis man stadig siger det. Det synes dem, jeg taler med i mit netværk også, og Marie har været nævnt som en, man ser på topposter. I dag er et skvulp på vejen, og sådan nogle kommer jo. Men der er masser af muligheder for Marie, og det vil hun også selv tænke på lige om lidt, siger Per Bach Laursen og fortæller, de skal snakke samme i eftermiddag.

Hvad vil han sige til den nu afgåede minister?

– Det er svært, bliver der svaret efter nogle sekunders tavshed.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!