Sommer på museet Herregården Hessel

Sommeren byder på mange oplevelser for hele familien på Herregården Hessel.

Det gamle museum på Louns-halvøen inviterer til fortællinger

LOUNS: På Herregården Hessel kan man i dagene frem til 6. august, undtagen mandage, hører dagens fortælling. Stedets frivillige og ansatte giver gæsterne forskellige fortællinger om herregården og naturen på Louns-halvøen.
Man kan høre om bryllup, stude, hyld, sabler, tjenestefolk og herremænd, eller vandre på Louns-halvøen med herregården i baggrunden. Man kan også få en traktortur på markerne eller deltage i gamle lege.
En af fortællingerne er om det legendariske bryllup i 1872, som også kan opleves på en udstilling.
Brylluppet stod 9. juli 1872 på Herregården Hessel. Forvalter Wilhelm Bruhn kom til Hessel i 1867 og forelskede sig i herremandens datter Kristine Elle. Svigerfar var ikke glad for forbindelsen og selv om de blev hemmeligt forlovet, tog det fem år før brylluppet stod. Wilhelm Bruhn har skrevet om dette bryllup i sine erindringer.
Når museets gæster træder ind i stuehuset føler de sig som gæsterne til dette bryllup. I storstuen er bordet dækket, i havestuen er desserten stillet frem, i køkkenet stegen og i bryggerset mad til gæsterne på andendagen. I laden står bryllupskareten, som bragte dem fra Louns Kirke og op til herregården.
Liv på herregården
Hver onsdag i sommerferien kan hele familien opleve livet på Hessel. Frivillige fra laugene vækker herregården til live med gamle håndværk og praktiske sysler som alle kan være med til. F.eks. smedning, trædrejning, vævning, filtning, rebslagning, vask, madlavning på det gamle brændekomfur og meget andet. Man kan også blive påklædt som en tjenestepige eller –dreng og lege med gammeldags legetøj.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!