Himmerlandskød er nu officielt indviet
AALESTRUP: Omkring halvandet år.
Så kort tid tog det for Himmerlandskød at få bygget det spritnye og topmoderne slagteri på 16.000 kvadratmeter ved Aalestrup.
En investering på omkring 200 millioner kroner som skal fremtidssikre virksomheden, og skaber over 100 arbejdspladser i Vesthimmerland.
Fredag var der officiel indvielse i et fyldt telt, hvor familien Andersen – grundlæggeren Lars og anden generation Christoffer og Louise, var klar til at tage imod sammen med medejer Louise Bondgaard Godsk.
Gavebordet blev hurtigt fyldt og gulvet taget i brug, for lykønskningerne var mange.
Ikke mindst fra den danske slagteribranche der glæder sig over at se satsningen og troen på fremtiden, som nybyggeriet er udtryk for.
– Før havde vi tre ældre anlæg med for lav kapacitet. Det har vi valgt at samle på ét sted. Vi håber og tror på, at når folk spiser mindre kød, så vælger de kød, der er produceret i Danmark og har en bedre kvalitet, siger Christoffer Andersen om åbningen og tror på, at virksomheden nok skal komme igennem en udfordrende tid med høje energipriser og dermed produktionsomkostninger.
– Der vil altid være et marked for oksekød, uanset hvilken politisk dagsorden, der bliver stillet. De bedste overlever, og det gør familien Andersen. Det betyder alt, at Himmerlandskød vælger at blive her i kommunen. Det er jo en erhvervsudvikling, som vi har hungret efter, sagde borgmester Per Bach Laursen, Vesthimmerlands Kommune.
Himmerlandskød slog sidste år rekord i antal slagtninger. I 2021 blev der slagtet knap 120.000 dyr. I den nye bygning er der kapacitet til at slagte 3500 dyr om ugen, hvilket svarer til over 180.000 om året.