Slagteriet i Aalestrup vigtig for kommunen

Borgmester Per Bach Laursen foretog den officielle indvielse af Himmerlandskøds nye slagteri i Aalestrup.

Himmerlandskød er nu officielt indviet

AALESTRUP: Omkring halvandet år.
Så kort tid tog det for Himmerlandskød at få bygget det spritnye og topmoderne slagteri på 16.000 kvadratmeter ved Aalestrup.

En investering på omkring 200 millioner kroner som skal fremtidssikre virksomheden, og skaber over 100 arbejdspladser i Vesthimmerland.

Fredag var der officiel indvielse i et fyldt telt, hvor familien Andersen – grundlæggeren Lars og anden generation Christoffer og Louise, var klar til at tage imod sammen med medejer Louise Bondgaard Godsk.

Gavebordet blev hurtigt fyldt og gulvet taget i brug, for lykønskningerne var mange.
Ikke mindst fra den danske slagteribranche der glæder sig over at se satsningen og troen på fremtiden, som nybyggeriet er udtryk for.

– Før havde vi tre ældre anlæg med for lav kapacitet. Det har vi valgt at samle på ét sted. Vi håber og tror på, at når folk spiser mindre kød, så vælger de kød, der er produceret i Danmark og har en bedre kvalitet, siger Christoffer Andersen om åbningen og tror på, at virksomheden nok skal komme igennem en udfordrende tid med høje energipriser og dermed produktionsomkostninger.

– Der vil altid være et marked for oksekød, uanset hvilken politisk dagsorden, der bliver stillet. De bedste overlever, og det gør familien Andersen. Det betyder alt, at Himmerlandskød vælger at blive her i kommunen. Det er jo en erhvervsudvikling, som vi har hungret efter, sagde borgmester Per Bach Laursen, Vesthimmerlands Kommune.
Himmerlandskød slog sidste år rekord i antal slagtninger. I 2021 blev der slagtet knap 120.000 dyr. I den nye bygning er der kapacitet til at slagte 3500 dyr om ugen, hvilket svarer til over 180.000 om året.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!