Fire spidskandidater i Himmerland blev valgt

Byrådsmedlem Theresa Berg Andersen er kommet i Folketinget for SF.

Byrådsmedlem for SF får plads i Folketinget

VESTHIMMERLAND: Det lykkedes for fire af de opstillede spidskandidater i Himmerlandskredsen at opnå valg til Folketinget. Det er en mere end i den nu forløbne  periode.

Ny på tinge er Theresa Berg Andersen (SF), Vilsted. Hun var meget tæt på at blive valgt ved forrige folketingsvalg, og denne gang klarede hun skærene.
Theresa Berg Andersen opnåede 1632 personlige stemmer i Himmerlandskredsen, nummer to, Melina Andersen, fik 75. Theresa Berg Andersen kunne glæde sig over 4115 personlige stemmer i Nordjyllandskredsen.

Flemming Møller Mortensen (A) fik 2501 personlige stemmer i Himmerlandskredsen. Til sammenligning opnåede fungerende statsminister Mette Frederiksen 5543 stemmer i kredsen. I hele Nordjylland var der 6194 som  stemte på Flemming Møller Mortensen.

Marie Bjerre (V) modtog 3905 personlige stemmer i Himmerland.

Preben Bang Henriksen opnåede 760 i samme kreds. I hele Nordjylland var der 9744, der stemte personligt på Marie Bjerre. Det flotte personlige stemmetal rækker i øvrigt til en plads som nummer 25 på landsplan.

Lise Bech (Æ) havde en plads i Folketinget i den seneste  periode. Den havde hun opnået som opstillet for Dansk Folkeparti. I mellemtiden har hun skiftet parti til Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg. De fik et godt valg i Himmerlandskredsen. Lise Bech fik dog blot 109 personlige stemmer. Men 7031 satte kryds ved partistifter Inger Støjberg i kredsen. Det betød, at Lise Bech kom i Folketinget med et samlet personligt stemmetal på 521 i Nordjyllandskredsen.

Samlet set er der valgt 79 kvinder og 100 mænd ind i Folketinget. Ved forrige valg var det 70 kvinder og 109 mænd. Man kan sige, at Himmerlandskredsen tæller positivt i det regnskab.

Del
Vil du læse mere af
Torsten Hansen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Torsten Hansen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!