Så er der Knaberfest “med det hele” igen

Torben Halkjær - formand for Knaberkomiteen.

Komite-formand håber, at alle vil deltage med godt humør

KNABERFEST: Knaberkomiteen i Aalestrup står igen foran, at skulle afvikle en Knaberfest, denne gang nummer 55 i rækken.
Det er festen som alle ser frem til. Man møder op fra nær og fjern og mødes med gamle venner og skolekammerater, får nogle hyggelige timer sammen, og genopfrisker gamle minder, ikke mindst fra tidligere års Knaberfester.
I år finder Knaberfesten sted i Pinseugen. Det er blevet en god tradition og man ved, at der skal man sætte kryds i kalenderen. Nogle år kan det være hensigtsmæssigt at flytte festen til ugen før Pinse, da det ellers ville falde sammen med andre byfester, f.eks. Hjallerup Marked.
I 2020 og 2021 måtte man undvære festen på grund af Corona.
Men i år er alt ved det gamle!
De første punkter på programmet er dog afviklet, nemlig Knaberbankospillet fredag, 28. april, hvor mange spillere var mødt op og havde en festlig aften med mulighed for at vinde gode og flotte præmier som byens firmaer og forretninger havde sponseret.
Og Knaberrevyen, som blev spillet i sidste uge, med stor succes og alle forestillinger med udsolgt sal. Instruktøren og de medvirkende havde lovet at revyen i år ville blive særlig god, og det var ikke overdrevet,. Det blev til to fornøjelige timer med masser af grin og sjov med lokal satire og muntre sketchs.
På søndag er der igen koncert i Aalestrup Kirke. Det er niende år i træk, at den egentlige festuge indledes med en kirkekoncert. Ved koncerten medvirker Aalestrup Kirkekor under ledelse af organist Jette Moeslund.
Hele ugen bliver der aktiviteter, de fleste er de gode gamle indslag, som hører Knaberfesten til, og der er nyheder på programmet. Men det skal være en byfest, som Aalestrup-borgerne har kendt den siden 1967 og som hvert år trækker mange nuværende og tidligere borgere til byen.
Nyt og gammelt
For et par år siden kom der en nyhed på programmet, som ser ud til at blive en tradition, nemlig en festlig damefrokost i teltet. Der har været damefrokoster ved Knaberfesten før, men det blev hurtigt droppet igen. Knaberdronning i 2017 var Anne-Marie Sørensen, som mente, at det skulle prøves igen. Det blev det, endda med stor succes, og siden har der været stor tilslutning.
I 2018 var Ejner Noe Knaberkonge, Han fik også en nyhed på programmet, nemlig en byvandring i Aalestrup, hvor deltagerne hører om spændende bygninger, der alle rummer gode historier. I år har han også tilrettelagt en spændende eftermiddag med historier om Aalestrup.
Knaberkomiteen, der består af medlemmer udpeget af Aalestrup Handel & Erhverv og Aalestrup Idrætsforening, har siden festen blev afsluttet sidste år, været i gang med at planlægge en ny fest.

Jeg er glad for, at det igen er lykkedes at få sammensat et program med både de traditionsrige aktiviteter og nogle nye, som vi håber, der vil blive støttet op om, siger formanden for Knaberkomiteen, tømrermester Torben Halkjær.

Vi søger hele tiden efter nye ideer til Knaberfesten. Men der er ikke så mange der byder ind, så man må jo synes, at det vi gør i Knaberkomiteen er i orden. Det er så op til komiteen at sammensætte programmet efter bedste evne med nyt og gammelt, som det har været igennem alle årene.
Vi afvikler i år Knaberfest nummer 55, så det er således 56 år siden, den første Knaberfest blev holdt i Aalestrup med stor succes. Hvis vi kunne have holdt Knaberfesten i 2020 og 2021, kunne vi have været oppe på 57 Knaberfester!
Siden 1967 har mange lokale kræfter ydet en stor indsats.
Udover den hårdtarbejdende Knaberkomite er der også en lang række mennesker, der hvert år stiller sig til rådighed for at vi alle kan få en god fest.
Omkring 300 frivillige personer er involveret i dette års Knaberfest. Uden dem ville det ikke være muligt at afvikle så stor en byfest i Aalestrup.
Overskuddet
Formålet med byfesten er, udover at forene byen og egnens borgere til gode oplevelser, at skabe et økonomisk overskud, som ubeskåret går til lokale ungdomsforeninger indenfor idræt og spejderliv. Fortrinsvis til de foreninger, der deltager aktivt med praktisk arbejde i forbindelse med festen.

Vi håber, at det igen vil blive en god fest for alle. Det eneste vi ikke kan planlægge er vejret, som jo har stor betydning for en god og vellykket byfest, siger Torben Halkjær som håber, at alle vil slutte op om Knaberfesten 2023 og med godt humør deltage i aktiviteter og arrangementer og dermed skabe en god stemning.

Det er den bedste belønning jeg, Knaberkomiteen og de mange hjælpere kan få, siger han.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!