“Rutteren” bliver i Aalestrup

"Rutteren" i Aalestrup ser ud til at få lov at fortsætte og kunne fejre flere fødselsdage. Her er det 20 års jubilæet i 2021. (Arkivfoto).

AALESTRUP: Efter længere tids usikkerhed for brugerne, som beskæftiges i det beskyttede tilbud “Rutteren” i Aalestrup, er der nu gode nyheder.
Tilbudet bevares for de 10 til 12 borgere med særlige behov, der klarer den daglige drift i kiosken, hvor de også laver sandwiches og salater, som alle i Aalestrup kan komme og købe.

“Rutteren”, der blev etableret for 22 år siden, var lukningstruet, fordi Vesthimmerlands Kommune skulle spare 1,6 mio. kroner på området.
Forslaget om at lukke tilbuddet i den gamle rutebilstation affødte skarp kritik, fordi brugerne skulle rykkes ud af trygge rammer og en hverdag, hvor de har kontakt med andre borgere.

– Det var en naturlig reaktion, for der er ingen tvivl om, at de matrikler vi har klienter på i Aalestrup og andre steder i kommunen går meget godt. Det gælder både de små i f.eks. Gundersted, men også “Rutteren” i Aalestrup. Både klienterne og de pårørende er meget glade for “Rutteren”, fordi man er meget tæt på personalet og samtidig er sammen med borgerne i Aalestrup, siger Per Bisgaard (V).

Tilbuddet på “Rutteren” sker i sammenhæng med bofællesskabet Rosengården.
Her sigter tilbuddene på målgruppen af unge, der kortvarigt bor på Rosengården, mens de tilegner sig færdigheder, der gør at de kan flytte til egen bolig, og i den sammenhæng kan beskæftigelsestilbuddet på Rutteren ses som en øvebane, som understøtter udviklingen for brugerne.
Produktionskøkkenet Globen, som laver mad til de omkring 40 borgere i botilbuddene i Aalestrup, bevares også.

– Det er glædeligt, at man har valgt at tage hensyn til brugerne. Hvis indstillingen fra Sundhedsudvalget bliver godkendt af byrådet på vores møde 21. december, vil borgerne fortsat have trygge rammer, hvor de trives og kan udvikle sig i tæt kontakt med borgerne i Aalestrup. Og der er ingen tvivl om, at det også er en lettelse for deres pårørende, som ikke længere skal være nervøse for, hvad der ville ske, hvis Rutteren skulle lukke og brugerne flyttes et andet sted hen, siger Per Bisgaard.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!