Plejecenter Søndervang Gedsted reddet fra lukning

Kampen for at bevare Søndervang i Gedsted er lykkedes.

GEDSTED: På et ekstraordinært møde i Vesthimmerlands Kommunes Sundhedsudvalg tirsdag blev det besluttet, at der ikke skal nedlægges yderligere pladser på Plejecenter Solvang i Aars, og plejecentrene i Ranum og Gedsted reddede livet denne gang.
Udvalget har i stedet indstillet til forvaltningen, at der kan lukkes ni pladser på Plejecenter Aaglimt i Aalestrup, og otte pladser på Plejecenter Højgården i Farsø.
Forslaget bliver nu sendt i høring. Forvaltningen skal samtidig belyse, om der også midlertidig kan reduceres pladser på Røde Kors Hjemmet i Løgstør.

Et enigt udvalg har valgt at fastholde antallet af plejehjem i Vesthimmerland. Det sker med baggrund i, at vi bliver 50 procent flere plus 80-årige de kommende 10 år. Vi har lagt vægt på, at vi på lang sigt får brug for den nuværende plejeboligkapacitet. Beslutningen sikrer både vores økonomi og det faktum, at vi med midlertidige løsninger og ikke permanente lukninger, fastholder vores plejehjemsberedskab, siger Asger Andersen, og glæder sig over, at personale, pårørende og ikke mindst beboerne i ro og tryghed kan gå på sommerferie og kende den nye struktur på området.
Den endelige beslutning om, hvilke plejecenterafsnit der midlertidig skal lukkes, sker efter høringsprocessen og en politisk behandling i Sundhedsudvalget og senere i byrådet til august.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!