Nytårskur med bobler og tale for seniorerne

80 medlemmer var mødt til Nytårskuren i Knabergården.

AALESTRUP: Aalestrup Seniorer har indledt det nye år med maner.
Foreningen havde inviteret til Nytårskur i Knabergården med 80 medlemmer, der var mødt op.
Der var fyldt godt op i lokalerne til en hyggelig eftermiddag, hvor der både var champagne, kransekage og kaffe, og tillige lækre canapeer, som bestyrelsens medlemmer havde brugt hele formiddagen på at tilberede.
Formanden for Aalestrup Seniorer, Ingelise Nielsen, bød velkommen til mødedeltagerne og til ligestillings– og digitaliseringsminister Marie Bjerre, som var inviteret til at holde nytårstalen.
Marie Bjerre ønskede at ”tale fra hjertet”. Hun indledte med at fortælle om ”sin rejse – vejen til det politiske liv”. Hun er født og opvokset i Rødkærsbro, og det var ikke et politisk hjem hun kom fra. Men hun blev hurtigt interesseret i samfundsforhold – og vejen til Folketinget gik gennem en formandspost i elevrådet i skolen og senere formand for Venstres Ungdom i Viborg.

Hun flyttede til København for at læse jura, og i studietiden fik hun et job på Christiansborg. Det var et spændende job – men politiker skulle hun absolut ikke være!
Hun fortsatte sin karriere som advokat i Aarhus og Aalborg – og i 2019 var der bud efter hende som kandidat til folketingsvalget i Himmerlandskredsen – og blev valgt. I 2022 blev hun genvalgt med et stort antal personlige stemmer.
I Folketinget fik Marie Bjerre mange ordførerskaber, som gav hende stor indsigt i meget forskelligt.
Marie Bjerre blev udnævnt til Ligestilling – og Digitaliseringsminister i december 2022, og fratrådte i november 2023, med stor skuffelse, men allerede efter en uge blev hun genansat på posten.
Hun er glad for arbejdet med de to meget forskellige ministerier.

– Det at være minister for ligestilling, er godt for mig, sagde Marie Bjerre. Jeg er meget interesseret i lige muligheder for begge køn. Mange mener ikke, at man kan have en travl karriere og samtidig være en god mor for sine børn. Men jeg er en god mor for mine børn.
Jeg vil også gerne arbejde for at ældre kan få en nemmere tilgang til digitalpost. Lige nu er seks procent af de ældre fritaget, men det vil være godt at få hjælp til digital post, måske med hjælp fra frivillige eller familien, sagde Marie Bjerre.

Tronskiftet
Til slut fortalte Marie Bjerre om sin dag, søndag, 14. januar, da der var tronskifte.

– Det var en speciel og dejlig dag, sagde Marie Bjerre. Jeg tog til København allerede om lørdagen for at nå frem i tide. Dagen indledtes med statsråd, hvor Dronning Magrethe underskrev sin abdikationserklæring, og i samme øjeblik overtog Kronprinsen tronen som Kong Frederik 10., og Prins Christian blev samtidig kronprins. Det var meget højtideligt og jeg – og flere af ministrerne – måtte tørre en tåre væk.
Efter Marie Bjerres tale blev der serveret champagne, canapeer og kransekage – så det var en rigtig nytårskur!

Borgertip
Kent Vestergaard og Anders Givskov fra Teknik & Miljø, Vesthimmerlands Kommune, var indbudt til at fortælle om deres arbejde, f.eks. med de udfordringer der er i vinterperioden – særligt når der har været frost og sne, giver det udfordringer med hensyn til mandskab og økonomi.
Men der var især fokus på emnet ”Borgertip”, hvor man via en App kan ”tippe” afdelingen på kommunen om forskellige observationer i byen, f. eks. gadelamper der ikke lyser, fortove der er skæve og mange andre ting, så lovede de to herrer, at der vil blive taget hånd om det med det samme.
Formanden for Aalestrup Seniorer, Ingelise Nielsen, sluttede eftermiddagen med at takke for det flotte fremmøde, og fortalte om foreningens kommende arrangementer.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!