Nyt slagteri er i gang

Arkivfoto.

AALESTRUP: Europas mest moderne kreaturslagteri, Himmerlandskød A/S, ved Nordre Ringvej i Aalestrup, er nu taget i brug.

Mandag ankom de første 100 kreaturer til slagteriet, som efter en byggeperiode på 16 måneder er klar til produktion.

– På trods af udfordringer med levering af betonelementer, og IT-udstyr  som har drillet, kom vi igang mandag. Det var nogenlunde som planlagt, siger direktør Lars Rosbjerg Andersen.

Spaden blev sat i jorden i maj 2021. Siden er der opført 16.000 kvadratmeter til modtagelse af dyr, slagteri, opskæring, fryselager og administration. Der er slagtekapacitet til 150.000 dyr om året, eller ca. 3200 om ugen. I opstartperioden køres på nedsat kraft, men efterhånden som personalet fra andre afdelinger kommer til Aalestrup, skrues der op for produktionen. Slagteriet kommer til at beskæftige 120 medarbejdere.
Samtidig med ibrugtagningen er det gamle kreaturslagteri fra 1910 i Aalestrup lukket. Himmerlandskød lukker endvidere slagterierne i Kjellerup og Hadsund, og samler al slagtning i Aalestrup. Man fortsætter med opskæring i Farsø, hvor der senest er udvidet med 1000 kvadratmeter og investeret i nyt forarbejdningsudstyr.

Det giver store synergieffekter at samle slagterierne, bl. a. ved optimering af processer, vandforbrug, el og transport. Al inventar og udstyr er nyt. Lars Andersen siger, at der stadig mangler nogle småting, bl. a. facadebeklædning – og administrationen flyttes fra Busgaden til Nordre Ringvej i løbet af denne uge.

Det er endnu uvist, hvad der skal ske med de gamle slagteribygninger i midtbyen i Aalestrup.

Himmerlandskød A/S har passeret en milliard i årsomsætning. Udvidelserne og ændringerne sker for at imødekomme et stigende antal slagtninger, og for at fremtidssikre virksomheden ved at højne kvaliteten af slagtninger og skabe et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne.

Del
Vil du læse mere af
Thorkil Christensen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Thorkil Christensen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!