Naturens magi set af fotograf i Hvilsom

Fotograf Sten Søndergaard udstiller naturens magi i Aalestrup.

AALESTRUP: Lørdag formiddag havde bestyrelsen i Galleri Aalestrup igen inviteret til fernisering.
Hver anden måned bliver galleriets udstilling fornyet. De faste udstillere rokerer, og der kommer nye ting på standene, og der er altid nye udstillere som er klar til at vise deres kunst i det hyggelige galleri på Torvet i Aalestrup.
Lørdag formiddag blev dørene åbnet og mange kikkede ind. Formanden for galleriet, Ole Bundgaard, bød velkommen til galleristerne og gæsterne.

“Naturens Magi”
En af de nye udstillere er Sten Søndergaard, Hvilsom, som udstiller fotoserien “Naturens Magi”.
Sten Søndergaard er uddannet journalist. Han har arbejdet med fotografi kunstnerisk og professionelt siden han som 14-årig købte sit første kamera.
Motiverne til fotoserien “Naturens Magi” har Sten Søndergaard hentet udelukkende i naturen, der efter hans opfattelse rummer skjult intelligent liv, usynlige lag og ikke mindst en gammel urkraft eller magi, som moderne mennesker for længst har mistet evnen til at føle og erkende.

-Ideen om en grundlæggende, skabende kraft, der gennemsyrer naturen og som står bag de love, naturen følger, er ikke ny, fortæller Sten Søndergaard. Den danske fysiker H.C. Ørsted, der i dag er mest kendt som elektromagnetismens fader, udgav i 1849-50 bogen “Ånden i Naturen” i to bind, hvor han beskriver netop naturens iboende kraft.
Sten Søndergaards fotos er på sin vis en nutidig videreførelse af Ørsteds tankegang. Ligesom Ørsted dengang arbejdede med noget helt nyt, nemlig elektriciteten, bruger Sten Søndergaard moderne avanceret digital teknik til at anskueliggøre nye lag i motivet, og på den måde lade os ane naturkraften, eller som Sten Søndergaard foretrækker at kalde det: “Naturens Magi”.

-Alle billeder i fotoserien “Naturens Magi” sælges som unika, siger Sten Søndergaard. Hvert billede er en original, der kun er printet i ét enkelt eksemplar. Når billedet bliver solgt, slettes den digitale fil, der er grundlaget for printet. Billedet kan derfor ikke genskabes, genprintes eller genoptrykkes.
Hvert billede i fotoserien er personligt signeret af Sten Søndergaard.
Den nye sommerudstilling kan ses i galleriet indtil september, hvor der igen er nye kunstnere, som er klar til at udstille i Aalestrup.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!