Musikfestivalen trak mange i Rosenparken

Aalestrups nye kor, "Himmerlyd" sluttede weekendens program.

AALESTRUP: Der var lagt op til to dages fest med sang og musik i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup lørdag og søndag.
Og alle forventninger blev indfriet til fulde. Mange borgere fra Aalestrup, og gæster udefra, mødte op til god underholdning i parken.
Byens konferencier Per Bisgaard bød velkommen og hans lille planlagte ”fortalelse” med ”Velkommen til Mariehaven” var meget betegnende for arrangementet. Et program med musik og sang med solister og kor, der afløste hinanden i en perlerække, trak spor til den kendte have i Ansager.
Efter velkomsten var de første på scenen, det velspillende orkester ”Hvam Spillemændene” og som en nyhed, har de nu fået Vagn Laursen med som solist.
Efter visetruppen ”DeVise” med bl. a. Lis Andersen, som sang et par muntre viser, inspireret af Lisbet Dahl, kom Darko Popic på scenen med et helt andet repertoire med sange af Beatles og The Kinks.
Duoen Jette og Heine sang et væld af populære sange, og efterfølgende blev publikum aktiveret med fællessang, som Mette Dam og Brian Svendsen havde valgt.
Et ikke programsat indslag, en opvisning af to par der dansede tango, var et flot syn og en dejligt oplevelse mellem de mange musiknumre.
Lørdagen sluttede med et besøg af Anja Maindal, som for nogle år siden boede i Aalestrup, hvor hun ofte sang ved lokale arrangementer. Hun er nu blevet til en duo, sammen med Erik.

Gudstjeneste
Søndag blev indledt med frilufts– høstgudstjeneste på plænen. Mange var mødt op trods det lidt lunefulde vejr, som også gav et par dråber vand. Men hele gudstjenesten blev afviklet på flotteste vis med sognepræst Niels Peter Sørensen, organist Jette Moeslund og Aalestrup Kirkes Kor og den dygtige solist, Kirsten Vejs, som sang sammen med koret.
Efter prædiken, offergang og altergang ventede en frokost for deltagerne i pavillonen.
Formanden for byrådets kultur- og fritidsudvalg, Per Nyborg, åbnede eftermiddagsprogrammet:

-Det gør mig glad når en gruppe frivillige sætter sig for at gøre noget for andre. I dette tilfælde at arrangere musikalsk sensommerarrangement i den skønne rosenpark. Jeg er glad for, at der er så mange, som vælger at støtte op, både økonomisk for at få enderne til at nå sammen, så der med fri entre sikres, at alle har mulighed for at komme her i dag. Uden jer ville det ikke give mening at arrangere disse dage. At det så samtidig kan holdes i dejlige omgivelser i rosenparken, gør oplevelsen endnu bedre.

Fire kor og en duo
Eftermiddagens program blev blæst i gang af jagtorkestret ”Blichlej”, som spillede en række melodier på jagthorn. En af dem, Elly Andersen, fortalte om, de anledninger, hvor de enkelte melodier bliver spillet.
Aalestrup Skoles Børnekor med dirigent Mette Dam og Brian Svendsen på klaver, var også mødt op for at synge, og deres muntre optræden indløste en is ved ”Istraileren” fra Simested Gårdsalg – det var populært!
Programmet fortsatte med imponerende korsang med korene ”Arosia” og ”A Piece of Cake”. Indimellem optrådte duoen “Jeanet og Rune” med populære og smukke duetter fra musicals.
Sidste kor på scenen var det lokale ”Himmerlyd”, som efter kun et år, har formået at få et flot repertoire med et yderst velsyngende kor med damer som herrer, der udstråler glæden ved at synge sammen.
Per Bisgaard, som hele weekenden var den veloplagte konferencier, bandt det hele sammen, og sluttede med at takke alle involverede, og i særdeleshed de mange, der havde optrådt på scenen. Han fik også selv en stor tak fra Mette Dam, som sammen med Brian Svendsen havde været ”konsulenter” på eventen. De sagde tak for Per Bisgaards engagement – selv om der havde været mange “sten” på vejen, havde han holdt fast.
Bestyrelsen for Den Jydske Rosenpark havde også et par travle dage, de sørgede for mad og drikke til publikum og de flere end 100, der var på scenen de to dage.
En planlagt aftenfest lørdag aften, måtte desværre aflyses på grund af manglende tilslutning.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!